Delta_wifi_onboard_internet_havayolu

Amerikalı Havayolları, İnterneti Bedava Verecek

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) önde gelen havayolu şirketleri, yolcularına uçuş sırasında sağladıkları kablosuz internet bağlantısını ücretsiz bir biçimde sunmaya hazırlanıyor.

Bir çok havayolu aynı zamanda, uçaklarındaki mevcut internet bağlantısı sistemlerini de modernize ederek, bağlantı hızını artırmayı planlıyor.

Uçaklara kurulan birinci nesir internet bağlantı altyapıları, aynı anda 100’den fazla yolcunun online olmasına uygun değildi.

Bu yüzden ilk aşamada sistemler yenileniyor ve bedava da olsa yolcuların kötü bir internet deneyimi yaşamasının önüne geçilmek isteniyor.

Delta_wifi_onboard_internet_havayolu
Delta Air Lines – Wi-Fi Internet Bağlantısı

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Mayıs ayında Delta Air Lines, tüm yolcularına ve tüm uçuşlarda ücretsiz internet hizmeti verebilmek için denemelere başlamıştı.

Delta’nın yanı sıra American Airlines ve United Airlines, bedava internet sağlanması hususunda planları olduğunu duyuran diğer iki büyük havayolu şirketi.

Gelgelelim, dünyada bedava internet hizmeti veren çok az sayıda havayolu şirketi bulunuyor.

Bunlardan bir tanesi, yine ABD merkezli olan JetBlue.

Bu hizmeti ilk olarak 2013 yılında başlatan JetBlue’nun filosundaki tüm uçaklarda 2017 yılından beridir -video dahil- bedava internet bağlantısı sunuluyor.

Şirket bu konuda Viasat’ın Ka-band teknolojisini kullanıyor.

Air New Zealand ve Norwegian, kablosuz internet bağlantısı altyapısı bulunan uçaklarında bu hizmeti ücretsiz bir biçimde sunan diğer bilindik havayolları.

Aralarında THY, Emirates, Qatar Airways gibi diğer bazı havayolları ise bir hediye niteliğinde olmak üzere çok kısa bir süreliğine yolcularına ücretsiz internet bağlantısı sağlıyor.

Sektördeki trend şunu gösteriyor ki, çok değil belki de 4-5 sene sonra internet bağlantısı olmayan uçak kalmayacak ve yolcular abonesi oldukları video izleme platformalarına serbestçe bağlanarak kendi keyiflerine göre film, dizi gibi şeyleri seyredebilecek.


Posted

in