Brisbane – Chicago Uçuşları Başlıyor

Avustralya’nın Queensland eyaletinin başkenti Brisbane ile ABD’nin Chicago kenti arasında direkt uçuşların başlatılacağı bildirildi.

Brisbane ile Chicago böylece tarihte ilk kez aktarmasız bir uçuşla birbirlerine bağlanmış olacak.

Aslında bu yeni hat sadece Brisbane için değil, tüm Avustralya için Chicago’ya yapılan ilk tarifeli direkt uçuş ünvanını kazanacak.

Qantas tarafından işletilecek hatta, şirketin filosundaki en son nesil Boeing 787-9 tipi uçakları kullanılacak.

Seferin uçuş numarası, Amerikan Futbol Ligi tarihinin en iyi takımlarından bir tanesi olarak kabul edilen ve 1985/86 sezonunda şampiyon olan Chicago Bears‘e ithafen, QF85/86 şeklinde belirlendi.

İlk uçuşun 20 Nisan 2020 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Qantas – Boeing 787-9 Dreamliner

Biletler gerek Qantas ve gerekse şirketin ABD’deki önemli iş ortağı American Airlines’ın farklı kanalları üzerinden satın alınabilir.

Standart rota uzunluğu 14.326 km olan ve 16 saat 20 dakika süreceği hesaplanan Brisbane – Chicago uçuşunun, o tarihe kadar böylesine uzun yeni bir hat açılışı yaşanmazsa, dünyanın en uzun dördüncü uçuşu olması bekleniyor.

Böylece, gidiş – geliş hesaplandığında, söz konusu iki şehir arasında seyahat eden bir yolcu toplamda altı saat tasarruf etmiş olacak.

Tabii bu noktada Qantas’ın son yıllarda yapmış olduğu çok uzun menzilli uçuş açılımına dikkat çekmemiz gerekiyor.

Qantas, 29 Eylül 2014 tarihinde başlattığı Sydney – Dallas uçuşlarına (13.804 km), 24 Mart 2018’de Perth – Londra uçuşlarını (14.499 km) da eklemişti.

Brisbane – Chicago, şirketin son dönemde açacağı üçüncü çok uzun hat olacak.