Lufthansa’nın Yeni Business Class’ında Yolcuların Daha Fazla Seçeneği Olacak

Lufthansa, lansman müşterisi olduğu Boeing 777-9 tipi uçaklarında, Business Class yolcularına daha fazla seçenek sunmaya hazırlanıyor.

Lufthansa’nın yeni Business Class konseptinde yolculara mevcuttaki tüm temel imkânlar yine sunulacak.

Buna ilave olarak ise belli bir ücret karşılığında farklı seçenekler yolcuların tercihine bırakılacak.

Bu noktada, Emirates’in sektör için bir sürpriz olan ve bir kaç gün önce duyurulan, daha ucuz fiyata daha az özellikli Business Class hizmetinin tamamen farklı bir uygulama olduğunun altını çizmekte fayda var.

Yani Lufthansa örneğinde, bir düşük maliyetli taşıyıcı mantığında, sunulan hizmeti parçalarına ayırıp satmak (unbundle) gibi durum söz konusu değil.

Tam tersine, yolculara oldukça yüksek kaliteli bir hizmet sunulmaya devam edilirken, aynı Business Class kabini içerisinde ürün farklılaştırması yapılması yoluna gidilecek.

Mesela yeni Business Class’ın bazı koltukları daha fazla mahremiyet sağlayacak, yatırıldığında 220 cm gibi son derece uzun bir yatağa dönüşecek ve özellikle uçuş sırasında çalışmak isteyenlere daha geniş bir masa imkânı verecek.

Lufthansa’nın yeni Business Class’ı 2020 yılında hizmete girecek

Lufthansa Group CCO’su Harry Hohmeister yaptığı açıklamada, yeni konsepti “Business Class Plus” olarak adlandırdıklarını belirtti.

Lufthansa’nın Boeing 777-9 tipi uçaklarının Business Class bölümündeki koltuk dizilimi 1-2-1 ve 1-1-1 şeklinde iki farklı yerleşim şeklinde olacak.

Bu sayede, uçuş sırasında yerinden kalkan bir yolcu, kimseyi rahatsız etmeden koridora çıkabilecek.

1-1-1 şeklindeki sıranın ortasında kalan koltuk, yukarıda belirttiğimiz ilave konfor unsurlarına sahip bulunacak.

Lufthansa – Yeni Business Class

Recaro CL6710 tipi yeni koltuğun tasarlanmasında 500’den fazla Lufthansa yolcusunun fikirleri alınmıştı.

Koltuklar, yolcular yan taraflarına dönük olarak yattıklarında, omuzlara denk gelen bölümü bir miktar içeri doğru batacak şekilde üretilecek.

Böylece kişilerin omurgası uyku sırasında düz bir şekil alabilecek ve daha rahat bir uyku imkânı doğacak.

Bilindiği üzere özellikle uzun menzilli yolculuklarda konforun yanı sıra mahremiyet, yolcu tercihlerinde ön plana çıkan diğer bir önemli unsur.

Lufthansa, yeni Business Class tasarımında bu iki unsurun (konfor ve mahremiyet) bir arada elde edildiği konusunda iddialı.