Amadeus, Farklı Alanlara Yatırım Yapmaya Devam Ediyor

Dünyanın en büyük Global Dağıtım Sistemleri (GDS) şirketlerinden bir tanesi olan Amadeus, farklı alanlara yatırım yapmaya devam ediyor.

Amadeus şimdi de, Sydney (Avustralya) merkezli teknoloji firması ICM Airport Technics’i satın aldı.

Söz konusu satın alma işlemi için ne kadar ödeme yapıldığı ise açıklanmadı.

ICM Airport Technics, havalimanlarında kullanılan self-bag drop yani yolcuların bavullarının teslim işlemini kendi kendilerine yaptığı bagaj makinalarına ilişkin ekipman üretimini gerçekleştiriyor.

Günümüzde aralarında Londra Heathrow, Paris Charles de Gaulle ve Singapur Changi gibi büyük noktaların da bulunduğu 25 havalimanı, bu firmanın ürünleri kullanılıyor.

Amadeus, bu ve benzeri teknoloji şirketlerini bünyesine katarak orta – uzun vadede, havalimanı hizmetleri açısından SITA’ya rakip olmayı amaçlıyor.

Havayolu 101’i yakından takip edenlerin hemen hatırlayacağı üzere, havayolları mümkün mertebe, yolcu ile kendileri arasındaki acente, GDS, TMC gibi katmanlardan kurtulmanın ve bilet satışını direkt yapmanın yollarını arıyor.

Son 20 yıl içerisinde önce internet ve daha sonra buna bağlı olarak mobil uygulamalarda yaşanan gelişmeler, Lufthansa Group gibi köklü şirketlerin dahi biletlerinin yarıdan fazlasını direkt satmasına imkân vermişti.

Buna her geçen gün daha da yaygınlaşacağını tahmin ettiğimiz Blockchain tabanlı uygulamaların da eklenmesiyle birlikte, havayollarının yolcuları ile olan doğrudan temasının artacağını tahmin ediyoruz.

İşte belki de 2020’li yıllarda sektörde en fazla konuşulan şeylerden bir tanesi olacak bu gelişmelere şimdiden hazırlık yapmak isteyen Amadeus, çeşitli hizmet noktalarında uzmanlaşmış teknoloji firmalarını kendi çatısı altında topluyor.

Şirket böylece, bilgisayar sistemleri üzerinden bilet ücreti ve envanter dağıtımı yapmanın ötesine geçerek, gelir kalemlerini çeşitlendirmeyi hedefliyor.