Qatar Airways, Economy Class’ını Yeniliyor

Yolcu deneyimi bakımından havayolu sektörünün en önde gelen şirketlerinden bir tanesi olan Qatar Airways, yeni Economy Class konseptini tanıttı.

Yeni konseptin merkezinde, son derece inovatif bir ürün olan koltuk bulunuyor.

Uçak kabinine zaten arkaya doğru 6 derece eğimli şekilde yerleştirilen koltuk, yatırıldığında, sahip olduğu özel tasarımı sayesinde 19 derecelik bir açıyla Economy Class yolcularına sıra dışı bir konfor sağlıyor.

Quadra adı verilen koltuklar, İtalya merkezli Optimares adlı firma tarafından üretiliyor.

Yeni Economy Class konsepti tam olarak ilk kez, şirketin filosuna önümüzdeki aylarda dahil olacak Airbus A321neo tipi uçaklarda uygulanacak.

Bununla birlikte yeni konsept Qatar Airways’in filosundaki hem dar hem de geniş gövdeli uçaklarının tamamında uygulanacak.

Söz konusu sürecin beş ilâ sekiz yıl arasında tamamlanması bekleniyor.

Koltuğun tasarımındaki bir başka ilginç ayrıntı, yatırıldığında, arka sıradaki yolcunun önündeki alanın bir miktar genişlemesi.

Özellikle Economy Class’ta uzun menzilli seyahat edenlerin en önemli sıkıntılarından bir tanesi böylece bir nebze de olsa azaltılmış olacak.

Zira koltukların yatırılması sonrasında yolcular arasında kavgaya varan tartışmaların yaşandığı bir gerçek.

Yeni koltukların yıldızı ise, 13,3 inç büyüklüğündeki koltuk arkası ekranlar.

4K çözünürlüğe sahip geniş format ekranlar üzerinde, Oryx One adlı uçak içi eğlence sistemi içerisindeki binlerce film ve müzik seçeneğini keyifli bir biçimde izlemek ve dinlemek mümkün olacak.

Qatar Airways’in yeni Economy Class konseptinde, ikram da unutulmadı.

Tamamen yenilenen ekipmanlarla sunulacak menülerde ana yemek %25 ve tatlılar %50 oranında daha büyük olacak.

Hatırlanacağı üzere bundan iki yıl kadar önce Qatar Airways, yeni Business Class’ını tanıtmış ve premium sınıftaki yolcu deneyimini çok yüksek bir seviyeye yükseltmişti.

QSuite adı verilen o üründen iki yıl kadar sonra pazara sunulan yeni Economy Class konseptini, aynı yaklaşımın devamı olarak nitelemek mümkün.