Eurowings, Frankfurt Pazarına Giriyor

Lufthansa Group bünyesinde faaliyet gösteren Eurowings, Frankfurt pazarına girmeye hazırlanıyor.

İş modelini temel olarak uzun menzilli tatil destinasyonları üzerine kuran Eurowings, önümüzdeki Ekim ayından itibaren Frankfurt çıkışlı seferler yapmaya başlayacak.

2019/2020 kış tarifesinin başlamasıyla birlikte Frankfurt’tan ilk olarak, gözde tatil beldelerinden Mauritius ve Barbados’a tarifeli uçuşlar düzenlenecek.

Frankfurt’tan bunlara ilave olarak, Namibya’nın başkenti Windhoek’e de sefer yapılacak.

İlerleyen dönemde, bu üç noktaya yenileri eklenecek.

Frankfurt çıkışlı biletlerin satışı, 13 Mart 2019 tarihinde başlayacak.

Her şey dahil gidiş-dönüş bilet fiyatları şimdilik 599 Euro’dan başlıyor.

Böylece Lufthansa Group’un kalbi niteliğindeki Frankfurt Havalimanı ilk kez uzun menzilli – düşük maliyetli iş modelini benimseyen bir marka ile tanışmış olacak.

Münih Seferleri de Artacak

Eurowings, 2018 yılı yaz döneminde Münih – Bangkok seferlerini başlatmıştı.

İlk olarak 15 Haziran 2018 tarihinde icra edilen uçuşlar, Pazartesi ve Cumartesi olmak üzere haftada iki kez yapılıyordu.

Önümüzdeki dönemde Münih – Bangkok hattında her gün sefer yapılması planlanıyor.

Gerek Frankfurt ve gerekse Münih’teki yeni seferlerde, Eurowings filosunda bulunan ve Sun Express Deutschland tarafından işletilen, 310 koltuk kapasiteli Airbus A330-200 tipi uçaklar kullanılacak.

Eurowings

Lufthansa Group tarafından bir “düşük maliyetli marka” olarak konumlandırılan Eurowings ilk uçuşunu, 2 Kasım 2015 tarihinde 310 koltuk kapasiteli Airbus A330-200 tipi bir uçak ile Küba’nın Varadero şehrine gerçekleştirmişti.

Eurowings’in en önemli özelliği, kısa menzilli uçuşların ötesinde, özellikle tatil amaçlı seyahat oranının yüksek olduğu uzun menzilli hatlara odaklanmış olması.

Lufthansa bu sayede Norwegian, WOW Air, LEVEL (IAG), Joon (Air France), Scoot (Singapore Airlines) gibi havayollarıyla dişe diş bir mücadeleye girmiş oluyor.

Ayrıca mesela, Alman turistlerin yoğun ilgi gösterdiği tatil noktalarından bir tanesi olan Bangkok’a seyahat etmek isteyen yolcular, daha ucuz bilet fiyatları sebebiyle THY, Emirates, Qatar Airways gibi network taşıyıcıları tercih edebiliyor.

Bu durumun bir nebze de olsa önüne geçmek isteyen Lufthansa, Eurowings markası üzerinden nispeten daha ucuz bilet fiyatlarıyla Alman turistleri kendi bünyesinde tutmaya çalışıyor.

Direkt mi, Aktarmalı mı?

Gelecek yıllarda uzun menzildeki tatilci pazarında rekabetin daha da keskinleşeceğini tahmin ediyoruz.

Özellikle Airbus A350 ve Boeing 787 tipi yeni nesil uçakların yaygınlaşmasıyla birlikte, noktadan noktaya direkt şekilde yapılan uçuş sayısının artması oldukça muhtemel.

Sektörde son dönemde uzun menzilli pazarlara ilişkin önde gelen tartışmalardan bir tanesi, gelecekte bu pazarlardaki yolcuların ne şekilde seyahat edeceği yönünde:

1- “İkincil” havalimanlarından direkt uçuş yapmak, (Ör: Münih – Bangkok)

2- Bir hub niteliğindeki havalimanları üzerinden aktarmalı uçuş yapmak. (Ör: Münih – İstanbul – Bangkok)

Bu tartışmanın merkezine Avrupa’yı koyacak olursak, Amerika ve Asya pazarlarında direkt uçuş sayısının artacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Zaten hem Norwegian ve WOW Air gibi havayolu şirketleri, hem de LEVEL, Joon, Eurowings ve Scoot gibi alt markalar, buradaki pazarın bu yönde gelişeceğinin bir göstergesi.

Ancak dünyanın diğer bölgeleri arasında, mesela Afrika – Çin pazarında yakın bir gelecekte, yukarıdakine benzer sayıda direkt uçuş başlayacağını öngörmüyoruz.