Eurowings, Münih-Bangkok Uçuşlarına Başlıyor

Lufthansa Group bünyesinde faaliyet gösteren Eurowings, Münih-Bangkok seferlerine başlıyor.

15 Haziran 2018 tarihinde başlayacak uçuşlar, Pazartesi ve Cumartesi olmak üzere haftada iki kez yapılacak.

Böylece Lufthansa Group bünyesindeki dört havayolu; Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines ve Eurowings, Almanya ile Tayland arasında daha fazla esneklik sunabilir hale gelecek.

Grup halihazırda Bangkok ve Puket ile Frankfurt, Viyana, Zürih ve Köln-Bonn havalimanları arasında haftada 28 uçuş gerçekleştiriyor.

Eurowings’in Münih-Bangkok seferleri ile birlikte bu sayı 30’a yükselecek.

Lufthansa Group tarafından bir “düşük maliyetli marka” olarak konumlandırılan Eurowings ilk uçuşunu, 2 Kasım 2015 tarihinde 310 koltuk kapasiteli Airbus A330-200 tipi bir uçak ile Küba’nın Varadero şehrine gerçekleştirmişti.

Eurowings’in en önemli özelliği, kısa menzilli uçuşların ötesinde, özellikle tatil amaçlı seyahat oranının yüksek olduğu uzun menzilli hatlara odaklanmış olması.

Lufthansa bu sayede Norwegian, WOW Air, LEVEL (IAG), Joon (Air France), Scoot (Singaore Airlines) gibi havayollarıyla dişe diş bir mücadeleye girmiş oluyor.

Ayrıca mesela, Alman turistlerin yoğun ilgi gösterdiği tatil noktalarından bir tanesi olan Bangkok’a seyahat etmek isteyen yolcular, daha ucuz bilet fiyatları sebebiyle THY, Emirates, Qatar Airways gibi network taşıyıcıları tercih edebiliyor.

Bu durumun bir nebze de olsa önüne geçmek isteyen Lufthansa, Eurowings markası üzerinden nispeten daha ucuz bilet fiyatlarıyla Alman turistleri kendi bünyesinde tutmaya çalışıyor.

Direkt mi, Aktarmalı mı?

Gelecek yıllarda uzun menzildeki tatilci pazarında rekabetin daha da keskinleşeceğini tahmin ediyoruz.

Özellikle Airbus A350 ve Boeing 787 tipi yeni nesil uçakların yaygınlaşmasıyla birlikte, noktadan noktaya direkt şekilde yapılan uçuş sayısının artması oldukça muhtemel.

Sektörde son dönemde uzun menzilli pazarlara ilişkin önde gelen tartışmalardan bir tanesi, gelecekte bu pazarlardaki yolcuların ne şekilde seyahat edeceği yönünde:

1- “İkincil” havalimanlarından direkt uçuş yapmak, (Ör: Münih-Bangkok)

2- Bir hub niteliğindeki havalimanları üzerinden aktarmalı uçuş yapmak. (Ör: Münih-İstanbul-Bangkok)

Bu tartışmanın merkezine Avrupa’yı koyacak olursak, Amerika ve Asya pazarlarında direkt uçuş sayısının artacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Zaten hem Norwegian ve WOW Air gibi havayolu şirketleri, hem de LEVEL, Joon, Eurowings ve Scoot gibi alt markalar, buradaki pazarın bu yönde gelişeceğinin bir göstergesi.

Ancak dünyanın diğer bölgeleri arasında, mesela Afrika – Çin pazarında yakın bir gelecekte, yukarıdakine benzer bir biçimde direkt uçuşların başlayacağını öngörmüyoruz.