Türkiye’de Havacılığın Geleceği, Boğaziçi Üniversitesi’nde Konuşulacak

Türkiye’de havacılığın gelişimi, sektör yetkililerinin katılımıyla Boğaziçi Üniversitesi’nde tartışılacak.

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü tarafından düzenlenecek olan bu önemli etkinlik, 23 Şubat 2019 (Cumartesi) tarihinde, üniversitenin İbrahim Bodur Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek.

AER (Aviational Engineering Re-Imagination) Havayolu Ulaşımı Zirvesi adlı etkinlikte, hem havalimanı işletmeleri hem de havayolları ele alınacak.

AER’in amacı, dünya havacılık sektöründe İstanbul’un önemi her geçen gün artarken havacılık sektörüyle en yakından ilgili mühendislik, işletme ve havacılık öğrencilerinin sektör hakkında ilk ağızdan bilgi almalarını ve bu alandaki firmalarla etkileşimde olabilmelerini sağlamak.

Havayolu inşaatları ve işletmeleri, havayolları, rekabet, yolcu deneyimine ilişkin uygulamalar, küresel işbirlikleri gibi daha bir çok konudaki en son gelişmeler, seçkin katılımcılar tarafından izleyicilerle paylaşılacak.

Etkinlik, yarım gün süren seminerlerden, havayolları üst düzey yöneticilerinin katılacağı bir panelden ve ardından öğrenciler için hazırlanmış̧ bir çalıştaydan ve vaka analizi yarışmalarından oluşmakta.

Sabah saat 09:30’da bir açılış konuşmasıyla başlayacak olan etkinliğin ilk konuşmacısı, TAV Mimari Tasarım Koordinatörü Nuray Çankaya Güler.

Havalimanı tasarımlarını, yine TAV’dan Fatih Kan tarafından havalimanı inşaatları hakkında yapılacak bir sunum takip edecek.

Daha sonra, İstanbul Yeni Havalimanı işletmeci şirketi İGA’dan Vedat Yıldız (İGA Havacılık Sistemleri Direktörü), havacılıkta kullanılan yenilikçi IT teknolojilerini anlatacak.

Öğle yemeğinin ardından bu kez Turna.com CEO’su Dr. Kadir Kırmızı, online ortamda uçak bileti satışına ilişkin deneyim ve uygulamaları katılımcılarla paylaşacak.

Saat 14:15’te ise, ülkemizdeki havayolarının üst düzey yöneticilerinin katılacağı bir panel düzenleyeceğiz.

Türk Hava Yolları’ndan Ahmet Olmuştur (Ticarî GMY), Pegasus’tan Boğaç Uğurluteğin (GMY/Yer İşletme), Atlasglobal’den Nevzat Arşan (Ticarî GMY) ve Lufthansa’dan Kemal Geçer (LH Group Türkiye GM)

Etkinlik, saat 15:30-17:00 arasında yapılacak bir çalıştay ve vaka analizi yarışmaları ile sona erecek.

Havacılğa meraklı tüm gençleri, 23 Şubat günü Boğaziçi Üniversitesi’ne bekliyoruz.

Etkinlik Programı

9.30-10.00      Açılış̧ Konuşması

10.00-10.45    Havalimanı Tasarımı (Nuray Çankaya Güler / TAV)

10.45-11.00    Kahve Molası

11.00-11.45    Havalimanı İnşaatı (Fatih Kan / TAV)

11.45-12.30    Havacılıkta Kullanılan Yenilikçi IT Teknolojileri (Vedat Yıldız / IGA)

12.30-13.15    Öğle Yemeği

13.15-14.15    Turna.com – Dr. Kadir Kırmızı

14.15-14.30    Kahve Molası

14.30-16.00    Havayolu İşletmeleri Paneli

Ahmet Olmuştur / THY

Nevzat Arşan / Atlasglobal

Kemal Geçer / Lufthansa

Boğaç Uğurluteğin / Pegasus

Moderatör: Abdullah Nergiz

16.30-18.00    Workshoplar ve Vaka Analizi Yarışmaları

Kayıt Formu: bit.ly/aer2018

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü

1987 yılından beri faaliyet gösteren Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü (BÜYAP), Boğaziçi Üniversitesi’nin en köklü ve aktif kulüplerinden biridir.

BÜYAP; inşaat, mimarlık, tasarım ve işletme konularına ilgi duyan tüm öğrencilere ve farklı kariyer hedeflerine açık olan mühendislik, mimarlık ve işletme öğrencilerine hitap etmekte.

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü (BÜYAP)

Çalışmaları ve düzenlediği etkinliklerle, kulüp üyeleri ve etkinliklere dahil olan tüm katılımcıların, mezun olmadan önce kendi ilgi duydukları alandaki firmaları tanımaları ve sektörün önde gelen kişilerinden ilk ağızdan bilgi almalarının sağlanması amaçlanmakta.

Yılda sekiz büyük etkinlik düzenleyen ve etkinlikler toplamında Türkiye çapında 70 üniversiteden yılda 1.700 katılımcıya ulaşan BÜYAP, bu yönüyle Türkiye’deki inşaat, mimarlık ve tasarım alanına odaklanan en kapsamlı üniversite kulübü niteliğini taşımaktadır.


Posted

in