Easyjet_Airbus_A319_G-EZBT

Singapore Airlines ve easyJet, İşbirliği Yapacak

Sektörün hizmet kalitesi yüksek firmalarından Singapore Airlines ile Avrupa’nın en önde gelen iki düşük maliyetli taşıyıcısından bir tanesi olan easyJet, işbirliği yapmaya karar verdi.

Singapore Airlines’ın yanı sıra, şirketin yavru markası Scoot da, easyJet ile yapılacak işbirliği programına dahil olacak.

2018 yılı sonuna kadar devreye girmesi beklenen yeni hizmet için ilk aşamada iki bağlantı noktası seçildi.

Singapore Airlines ile Milano Malpensa Havalimanı’na, Scoot ile ise Berlin Tegel Havalimanı’na varacak yolcular, Avrupa içerisindeki uçuşlarına easyJet ile devam edebilecek.

Uçuşlar arasındaki en kısa bağlantı süresi (minimum connecting time), iki buçuk saat olarak belirlendi.

Söz konusu işbirliği, easyJet tarafından bundan yaklaşık bir yıl önce başlatılan Worldwide by easyJet programı çerçevesinde gerçekleştirilecek.

Böylelikle ilk kez bir network taşıyıcı, easyJet’in bu programına üye olmuş olacak.

Bu önemli gelişme aynı zamanda, havayolu sektörünün ne yöne doğru evrildiğinin de bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Çok değil daha üç dört sene öncesine kadar, network taşıyıcılar ile düşük maliyetli taşıyıcıların buna benzer işbirliklerine girmesine çok zor gözüyle bakılıyordu.

Ama Ryanair ve easyJet, son bir kaç yıl içerisinde yapmış oldukları hamlelerle bu anlayışı kökten değiştirecek projelere imza attılar.

Özellikle uzun menzilli uçuşlarla Avrupa’ya varan Amerikalı ve Asyalı taşıyıcıların, Ryanair ve easyJet ile buna benzer işbirliklerini geliştirecekleri tahmin ediliyor.

Worldwide by easyJet

Hatırlanacağı üzere 13 Eylül 2017 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren yeni hizmet ile birlikte easyJet, WestJet ve Norwegian ile işbirliği yapmaya başlamıştı.

Yolcular bu anlaşma doğrultusunda, Londra Gatwick Havalimanı’nda, havalimanı işletmecisi tarafından sunulan “GatwickConnects” adlı hizmete yönlendiriliyor.

GatwickConnects uygulaması, münferit olarak bağlantılı uçuş yapacak yolcuların bir sonraki uçuşa check-in yapması ve bavulların aktarılması işlemlerini hallediyor.

easyJet – Berlin Tegel Havalimanı (Mart 2018)

Londra Gatwick’in ardından Milano Malpensa Havalimanı’nda aynı hizmete başlayan easyJet, 2018 yılının Nisan ayında bu uygulamayı, Berlin Tegel ve Venedik Marco Polo havalimanlarını kapsayacak şekilde yaygınlaştırmıştı.

Önümüzdeki dönemde Amsterdam Schiphol, Paris Charles de Gaulle ve Orly, Manchester ve Edinburgh havalimanlarında da Worldwide by easyJet uygulamasının hizmete sokulması hedefleniyor.

Bir senelik süre içerisinde easyJet, bu programa dahil olan havalimanlarının yanı sıra, işbirliği yapılan havayollarının sayısını da artırdı.

Son katılan Singapore Airlines ve Scoot’un yanı sıra Aurigny, Corsair, La Compagnie, Loganair, Neos, Norwegian, Thomas Cook ve WestJet gibi bir çok bölgesel ve düşük maliyetli havayolu, Worldwide by easyJet programının üyesi durumunda.