easyJet, Berlin’de Büyümeye Devam Ediyor

Avrupa’nın dinamik havayolu şirketi easyJet, Berlin’de büyümeye devam ediyor.

Airberlin’in 2017 yılı yaz aylarında iflas etmesinin ardından, bu şirketin filosundaki 25 adet Airbus A320 ile birlikte Berlin Tegel Havalimanı’ndaki slot hakları, taraflar arasında yapılan anlaşma gereği easyJet’e geçmişti.

Berlin Schönefeld Havalimanı’nda da operasyonu bulunan easyJet böylece, Berlin pazarının en büyük havayolu şirketi haline gelirken, şirketin bu önemli pazarda arz ettiği yıllık koltuk sayısı 16 milyonu aşmıştı.

easyJet – Berlin Tegel Havalimanı (Mart 2018)

Şirket, Tegel Havalimanı’ndan sekiz yeni hattı hizmete verecek.

Aarhus, Alghero, Bari, Edinburgh, Londra Gatwick, Olbia, Paris Orly ve Prag, easyJet’in Berlin ağına yeni katılan noktalar olarak dikkat çekiyor.

Şirket bunlara ilave olarak, Almanya iç hat uçuşlarını da artıracak. Yine Tegel çıkışlık olmak üzere Münih, Düsseldorf ve Frankfurt uçuşları daha sık yapılmaya başlanacak.

Tegel ve Schönfeld havalimanları çerçevesinde baktığımızda, easyJet’in Berlin’deki uçuş ağının 100’den fazla noktayı kapsar hale geldiğini görüyoruz.

2017 yılında Berlin’de 3,5 milyon dış hat yolcusuna hizmet veren easyJet, 2018 yılındaki büyüme hamlesiyle birlikte bu sayının 5,6 milyona ulaşacağını tahmin ediyor.

visitBerlin İşbirliği

Berlin pazarında büyüyen easyJet, kentin resmî tanıtım ajansı visitBerlin ile de bir işbirliğine gitti.

Taraflar, 5 milyon Euro bütçeli tanıtım kampanya çerçevesinde Berlin turizminin geliştirilmesi yönünde ortak projelere imza atacaklar.

“Worldwide by easyJet” Şimdi de Berlin’de

easyJet, 13 Eylül 2017 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren ve “Worldwide by easyJet” sloganı altında duyurulan anlaşma çerçevesinde, WestJet ve Norwegian ile bağlantılı uçuşlar konusunda bir işbirliği yapmaya başlamıştı.

Yolcular bu anlaşma doğrultusunda, Londra Gatwick Havalimanı’nın “GatwickConnects” adlı hizmetine yönlendiriliyor.

GatwickConnects uygulaması, münferit olarak bağlantılı uçuş yapacak yolcuların bir sonraki uçuşa check-in yapması ve bavulların aktarılması işlemlerini hallediyor.

Londra Gatwick’in ardından Milano Malpensa Havalimanı’nda aynı hizmete başlayan easyJet, bu uygulamayı şimdi de aralarında Berlin Tegel’in de bulunduğu 7 havalimanına daha yaygınlaştırdı.

Berlin Tegel’in yanı sıra Amsterdam Schiphol, Venedik Marco Polo, Paris Charles De Gaulle ve Orly, Edinburgh ve Inverness havalimanlarında da Worldwide by easyJet uygulaması geçerli hale geldi.

Havalimanlarının yanı sıra, işbirliği yapılan havayollarının sayısı da artırıldı.

Thomas Cook Airlines, Corsair, La Compagnie ve Loganair, Worldwide by easyJet programına dahil edildi.