Acelesi Olan Yolculara, Lufthansa’dan Mükemmel Hizmet

Lufthansa, acelesi olan yolcularına özel bir hizmeti devreye sokmaya hazırlanıyor.

Özellikle sık uçan ve havalimanına genelde “son dakikada” varan yolcular için düşünülen bu hizmete “Delights to Go” adı verilmiş.

Lufthansa’nın özel yolcu salonuna girme hakkı bulunan ama vakit darlığı sebebiyle salona gidemeyen yolcular, “Delights to Go” hizmetinden faydalanabilecek.

Yolcular bu hizmet çerçevesinde, üç farklı yemek seçeneğinden bir tanesini tercih edebilecek. Yemeğin yanında bir de içecek seçmek mümkün.

“Delights to Go” hizmetinin deneme süreci 5 Eylül 2018 tarihinde Münih Havalimanı’nda başlatıldı.

Lufthansa – Delights to Go

Terminal 2’de, G19 numaralı kapının yakınında ayrılan bir alana, yolcuların kendi kendilerine (self-service) işlem yapabileceği cihazlar yerleştirildi.

Yolcular söz konusu alana, biniş kartlarını okutarak girebiliyor.

Bunun ardından, oldukça büyük bir dokunmatik ekrandan, yiyecek seçimi yapılıyor.

Lufthansa – Delights to Go

Klasik (Ton balığı veya salata), Dengeli (Brüksel lahanası veya kinoa salatası) ve Yerel (Münih sosis salatası) olmak üzere üç farklı seçenek belirlenmiş.

Her bir kutuda yukarıda belirttiğimiz ana yemeklerin yanı sıra küçük bir parça tatlı veya kraker, bir iki dilim taze meyva ve küçük bir de su bulunacak.

Seçenekler, her iki haftada bir değiştirilecek.

Yolcu seçimini yaptıktan sonra, yiyecekler sağlam bir kutunun içerisinde, dokunmatik ekranın hemen altında bulunan bölüme düşecek.

Seçim ekranının hemen yan tarafında ise yolcuların içeceklerini alabilecekleri makinalar bulunuyor.

Farklı çay ve kahve çeşitleri, su ve diğer bazı meyva sularını buradan temin etmek mümkün.

Yiyecek kutularının üzerinde, alınan içeceğin bardağının yerleştirilebileceği özel bir bölüm de düşünülmüş.

Yolcular tüm bunları kâğıt bir torbaya koyarak, uçağa gitme şansına sahip.

Lufthansa, bu sıra dışı hizmetin denemelerine başlamya, Frankfurt Senator Lounge’da yaptığı anketlerden sonra karar verdi.

Yolcularlarla bire bir yapılan mülakatlarda, böyle hızlı ve kolay bir seçeneğin çok faydalı olabileceği sonucuna varıldı.

“Delights to Go” hizmeti altı ay boyunca denenecek ve bunun ardından, gerek Münih ve gerekse Frankfurt havalimanlarında yaygınlaştırılıp yaygınlaştırılmayacağına karar verilecek.


Posted

in