Changi Havalimanı’nda “WeChat Pay” ile Ödeme Yapılabiliyor

Singapur Changi Havalimanı, “WeChat Pay” uygulaması üzerinden ödeme kabul etmeye başladı.

Havalimanında bulunan dört terminal binasının hepsinde birden devreye giren yeni uygulama, 150 satış noktasında geçerli olacak.

Bu çerçevede Changi Airport Group ve WeChat Pay, üç yıllık bir pazarlama anlaşması imzaladı.

Söz konusu işbirliği ile Changi Havalimanı’nda WeChat Pay uygulaması ile ödeme yapmak isteyen yolculara yönelik bir çok kampanya düzenlenmesi hedefleniyor.

Changi Havalimanı – WeChat Pay

Singapur Changi Havalimanı’ndaki perakende satışların yıllık hacmi 1,7 milyar USD’ye ulaşıyor.

Ve işin en çarpıcı yanı, bu satışların üçte bir oranındaki bölümü, Çinli yolculara yapılıyor.

Changi Havalimanı, 2017 yılının Eylül ayında da yolcuların, yine Çin’de yaygın bir biçimde kullanılan bir diğer alternatif ödeme sistemi olan AliPay ile alışveriş yapmalarına imkân sağlamıştı.

WeChat Nedir?

WeChat, Çin Halk Cumhuriyeti’nde yaygın bir biçimde kullanılan bir mesajlaşma uygulaması. Bir bakıma, Çin’in Whatsapp’ı da denilebilir.

WeChat’in ödeme uygulaması “WeChat Pay” halihazırda Çinliler tarafında oldukça yaygın bir biçimde kullanılıyor.

WeChat’in aylık aktif kullanıcı sayısı 1 milyarı aşıyor. Ve bu kullanıcıların 800 milyon kadarı, WeChat Pay özelliğini etkinleştirmiş durumda.

WeChat Pay’in de dahil olduğu TenPay uygulamasının Çin’deki mobil ödeme pazarındaki payı %40 mertebesinde bulunuyor.

Bu önemli pazarın lideri ise, %54 oranıyla Alipay.

Havalimanları, Çinli Yolcuları Hedefliyor

Sayıları doğal olarak son derece fazla olan Çinli turistler, dünya genelinde seyahat sektörünün tüm oyuncuları tarafından yakından takip ediliyor.

Perakende satışlarını artırmanın peşinde olan havalimanı işletmecileri de, Çinli yolculara yönelik çeşitli kolaylıklar sunuyor.

2016 yılının Mart ayında, İstanbul Atatürk Havalimanı duty-free alanları işletmecisi ATÜ Duty-Free, Çinli yolcuların alışverişlerinde kullanmaları amacıyla, ödeme sistemi UnionPay ile bir işbirliği yapmıştı.

Aynı yılın Aralık ayında ise Helsinki Havalimanı işletmecisi Finavia, Çinli yolcularına daha iyi hizmet etmek amacıyla, dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden bir tanesi olan Alibaba tarafından geliştirilen AliPay adlı online ödeme platformunu kullanıma sokmuştu.

Helsinki Havalimanı bunun yanı sıra, Çince konuşan yolcu asistanları ve terminal içerisindeki yönlendirme tabelalarına Çince ifadelerin eklenmesi gibi uygulamalara da imza atmıştı.

AliPay’in Avrupa’da geçerli olduğu diğer havalimanları arasında, Frankfurt ve Münih dikkat çekiyor.

Asya-Pasifik Bölgesi- Duty-free Satışlarda Lider

Dünya genelinde yapılan duty-free niteliğindeki alışverişlerin cirosu 2017 yılında 68 milyar USD’yi aşarken, Asya-Pasifik bölgesi son yıllarda olduğu gibi yine liderliği bırakmadı.

2017 yılında Seul Incheon Havalimanı’ndaki duty-free dükkânlarından elde edilen ciro 2.1 milyar USD’yi buldu.

Seul bu sonuçla, 2016 yılından sonra 2017’de de Dubai Havalimanı’nın önünde ilk sırada yer aldı.

Seul Incheon’daki duty-free cirosunun %38 oranındaki bölümünü parfüm ve kozmetik satışları oluşturuyor. Bunu, %22 ile alkol ve tütün ürünleri ve %15 ile deri ürünleri takip ediyor.

İkinci sıradaki Dubai Havalimanı’nın 2017 yılı duty-free cirosu ise bir önceki yıla nispeten küçük bir artışla 1.93 milyar USD’ye yükseldi.

Dubai’de en fazla satılan ürün grubu, 300 milyon USD ile parfüm oldu. Onu, 298 milyon USD ile alkollü ürünler ve 189 milyon USD ile tütün ürünleri takip etti.

172 milyon USD ciro üreten kozmetik ürünleri dördüncü sırada yer alırken, havalimanındaki elektronik ürün satışı 150 milyon USD’ye ulaştı.

Singapur Changi (1.9 milyar USD), Londra Heathrow ve Hong Kong, duty-free satışlarında başa oynayan diğer havalimanları.


Posted

in

,