Lufthansa, Singapur ve Şencen’de İnovasyon Merkezi Açtı

İnovasyona en fazla yatırım yapan havayollarından bir tanesi konumundaki Lufthansa, 1 Temmuz 2018 tarihinde Singapur ve Şencen’de (Shenzen) inovasyon merkezleri açtı.

Lufthansa böylece bu çerçevede, seyahat ve mobil inovasyonlar konusunda dünyanın en hareketli pazarı olan Asya’ya, “Asya dışından” giriş yapan ilk havayolu şirketi ünvanını elde etti.

Şirketin CEO’su Carsten Spohr yaptığı açıklamada, Asya pazarının yolcu sayısındaki büyümenin ötesinde, dijital seyahat ve mobil çözümler konusunda da öncülük ettiğini belirterek, hizmete soktukları inovasyon merkezleri yoluyla, bu dev kıtadaki gelişmeleri yakından takip etmek ve dijital içerikli çok özel işbirlikleri yapmak istediklerini söyledi.

Spohr ayrıca, Lufthansa Group olarak, dijitalleşme noktasında her zaman için sektör liderliğini hedeflediklerinin altını çizdi.

Şencen’deki merkez tamamen Çin’e odaklanırken, Singapur’daki inovasyon merkezi, “akıllı şehir” konseptinde dünya liderliğine oynayan Singapur’un yanı sıra, Güneydoğu Asya’daki diğer ülkelerle de etkileşimde bulunacak.

Gerçekten de Asya’da bu konuda yapılan yatırımlara bakıldığında, ulaşılan noktaların ne kadar önemli olduğu daha rahat anlaşılıyor.

2017 yılında dünya genelinde gerçekleştirilen Seyahat ve Mobil Teknoloji yatırımlarının %55’i, Çin’deki firmalara yapıldı.

Bir başka deyişle, Çin’deki firmalar, 14 milyar USD tutarında yeni yatırım çekmeyi başardı.

Yakın bir zaman önce Singapur merkezli Grab ve Çinli Hellobike firmalarının elde ettiği, sırasıyla 1 milyar USD ve 321 milyon USD tutarındaki yeni yatırımlar, bölgenin önemini gözler önüne serdi.

Lufthansa tarafından ilk olarak 2014 yılında Berlin’de açılan ve Lufthansa Innovation Hub adı altında faaliyet gösteren merkezlerde, seyahat sektörüne ilişkin projeler geliştiriliyor.


Posted

in