Airberlin’in “Sadık” Yolcularına Etihad Desteği

Geçtiğimiz Ağustos ayında iflas başvurusunda bulunan Airberlin, 28 Ekim 2017 tarihinde uçuş operasyonuna tamamen son vermeye hazırlanıyor.

Airberlin’in iflası ile doğacak boşluğu kimin dolduracağına yönelik görüşmeler devam ederken, şirketin sadakat programı Topbonus’un üyelerinin biriktirdiği mil puanlarının geleceği de belli olmaya başladı.

Airberlin’in %49 oranında sahibi olan Etihad Airways, Topbonus üyelerinin biriktirdiği mil puanlarını, 17 Kasım 2017 tarihine kadar Etihad uçuşlarında harcama imkânı sundu.

Bu konuyla ilgili olarak hazırlanan web sayfasındaki bilgiye göre, Topbonus üyeleri, 19 Ekim 2017 ile 28 Mart 2018 tarihleri arasındaki uçuşlar için 17 Kasım’a kadar rezervasyon yaptırabilecek.

Böylece Airberlin’in sadık yolcuları bir nebze de olsa teskin edilmiş olacak.

Airberlin, oneworld adlı havayolu ittifakının bir üyesi olduğundan, Topbonus üyeleri normalde American Airlines, British Airways, Iberia ve Qantas gibi havayollarından ödül bilet satın alabiliyor.

Zaten Etihad’ın bu hamlesi biraz da bu durumla ilgili.

Zira Iberia, bir adım daha ileri giderek Topbonus üyelerine, Airberlin’de sahip oldukları üyelik statüsü ile Iberia’nın sadakat programı olan ‘Iberia Plus’a transfer olma imkânı tanıyor.

Her ne sebeple olursa olsun, iflas eden bir havayolu şirketinin sadakat programının üyelerinin “ortada bırakılmaması” da güzel bir şey.

Airberlin’den Sonra Ne Olacak?

Hatırlanacağı üzere Lufthansa, Airberlin filosundaki uçakların 80 tanesi, easyJet ise 30 tanesiyle ilgileniyordu.

Lufthansa yönetimi bu amaçla, Eurowings için kiralamayı düşündükleri uçaklar için 1 milyar Euro mertebesinde bir harcama yapılmasına yönelik karar almıştı.

Lufthansa uçak konusunun belli olmasını beklemeden, 16 yıl gibi uzun bir aranın ardından önümüzdeki Kasım ayında Berlin – New York seferlerini yeniden başlatacağını duyurmuştu.

Öte yandan easyJet, söz konusu uçakların kiralanması durumunda, Almanya iç hatlarında bir çok yeni sefer başlatmayı planlıyor.

Uçakların yanı sıra, Airberlin’in Berlin Tegel ve Düseldorf havalimanlarında açığa çıkacak olan slot hakları da, yapılacak anlaşmaların oldukça önemli bir yanı.

Almanya rekabet kurulunun özellikle Düseldorf’taki slot dağılımı konusunda hassas davranacağı belirtiliyor.


Posted

in