Delta – Virgin İşbirliğinde Yeni Dönem

virgin-atlantic_delta_partnership2012 ylında Singapore Airlines, kendi bölgesine odaklanmayı esas alarak yapmış olduğu strateji değişikliğine paralel olarak, Virgin Atlantic’teki %49’luk payını satışa çıkarmıştı.

Yapılan müzakerelerin ardından Delta Air Lines o yılın sonlarına doğru, 360 milyon USD karşılığında, Virgin Atlantic’in %49’una sahip olmuştu.

Delta’nın, Virgin Atlantic’e olan ilgisi temelde, ABD ile Avrupa arasındaki transatlantik pazarında son derece önemli bir konuma sahip olan Londra Heathrow Havalimanı’ndaki slot haklarından kaynaklanıyor.

Zira Virgin Atlantic, sahip olduğu slot sayısı bakımından Heathrow’da, British Airways’in ardından ikinci sırada yer alıyor.

virgin-atlantic_delta-air-lines_crewO günden bu yana Delta ile Virgin Atlantic bir çok konuda yakın işbirliği çalışmaları yapıyor.

Öncelikle ilgili devletlerin rekabet kurullarının onaylamasının ardından, Delta ile Virgin Atlantic arasında bir joint venture kurulmuştu.

Transatlantik bu iki güçlü havayolu şirketi 2015 yılında, havalimanının dışında, Londra’nın merkezi sayılabilecek bir yerde bir özel yolcu salonu (lounge) bile açmıştı.

Kentin güney doğusunda kalan ve bir çok büyük konserin yapıldığı The O2 adlı eğlence bölgesi, Virgin ve Delta’nın NY-LON adını verdiği bu sıra dışı özel yolcu salonuna ev sahipliği yapıyor.

Londra’nın merkezinden metroyla 15 dakikada ulaşılabilen NY-LON, haftanın yedi günü, öğle saatinden gece yarısına kadar açık.

Delta – Virgin İşbirliğinde Yeni Dönem

Delta & Virgin Atlantic @ London Heathrow Airport Terminal 3
Delta & Virgin Atlantic @ London Heathrow Airport Terminal 3

Delta ile Virgin arasındaki işbirliği, 14 Eylül 2016 tarihinde yeni bir aşamaya geçti.

Bu tarih itibarıyla Delta, Londra Heathrow Havalimanı’ndaki tüm operasyonunu Virgin Atlantic’in de kullanmakta olduğu Terminal 3’e kaydırdı.

Delta’nın Atlanta, Detroit, Minneapolis, Salt Lake City ve Philadelphia’dan Heathrow’a yapmakta olduğu seferlerde uçaklar artık Terminal 3’e yanaşacak. Bu uçuşlar için daha önce Terminal 4’ten faydalanılmaktaydı.

Delta’nın New York-JFK, Boston ve Seattle’dan Londra Heathrow’a yapmakta olduğu uçuşlarda ise zaten Terminal 3 kullanılıyordu.

İki havayolu şirketinin aynı çatı altında faaliyet göstermeye başlaması sayesinde yolcular, seyahat planlarında son dakikada yapmak istedikleri değişiklikleri kolayca gerçekleştirebilecek.

Ayrıca, Heathrow’u bir aktarma noktası olarak kullanarak Delta ve Virgin Atlantic uçuşları arasında geçiş yapacak yolcuların da işleri daha kolay hale gelecek.

Halihazırda Delta, Londra Heathrow’dan ABD’nin sekiz farklı kentine her gün 11 uçuş gerçekleştiriyor. Buna ilave olarak Virgin Atlantic’in de Heathrow’dan ABD’nin çeşitli kentlerine günde toplam 17 uçuşu bulunuyor.

ABD ile İngiltere arasında bu iki havayolu şirketinin günlük olarak icra ettiği uçuş sayısı ise 40.

New York-JFK Terminal 4, Atlanta ve Detroit, Delta ile Virgin’in aynı çatı altında yan yana operasyon yapmakta olduğu diğer havalimanları.