KLM_layover_with a local_Feb 2016

KLM, Transfer Yolculara “Arkadaşlık” Fırsatı Sunuyor

KLM_layover_with a local_Feb 2016
KLM’den transfer yolculara sıra dışı bir hizmet: “Layout with a local”

Yeni nesil pazarlama unsurlarını belki de en başarılı biçimde kullanan havayolu şirketlerinden bir tanesi olan KLM‘den, yine sıra dışı bir hizmet geldi.

Sektörde “Sosyal” havayolu olarak bilinen KLM, Amsterdam’da aktarma yapacak olan yolcularına, kenti daha yakından tanıma fırsatı veriyor.

Nasıl mı?

Yolcuları, bir Amsterdamlı ile bir araya getirerek.

Yani KLM bir bakıma yolcularına, kısa süreli bir arkadaşlık imkânı sunuyor.

Layover with a Local” adı verilen bu hizmet aslında son derece basit.

Amsterdam Schiphol Havalimanı’nda iki KLM uçuşu arasında aktarma yapacak olan ve bekleme süresi 6 saat ve üzeri olan yolcular, bu süreyi havalimanında geçirmek yerine kısa bir şehir turu yapabilecek.

Bu hizmetin iki yüzü bulunuyor:

1- Yolcu

2- Amsterdamlı

Bunun için ilk aşamada, önümüzdeki Mart ayının ortalarında hazır hale gelecek olan, Layover with a Local adlı iOS uygulamasını indirmek gerekiyor.

Hem yolcular, hem de Amsterdamlılar, bu uygulama üzerinden, kendileriyle ilgili bir takım ayrıntıları sisteme girecek. Yani kullanıcılar aslında, kendilerini tanıtan bir sosyal profil oluşturacak.

Daha sonra, yolcularla Amsterdamlılar, hem konuştukları dil hem de sosyal profil benzerliği üzerinden birbirleriyle eşleştirilecek.

Yolcu Amsterdam Schiphol Havalimanı’na indiğinde bu uygulama, yolcunun yapması gerekenlerin yanı sıra, kent merkezine bedava seyahat etmesini sağlayacak bir de tren bileti sağlayacak.

Yolcu ile Amsterdamlı, kent merkezindeki tren garında buluşacak.

KLM’in transfer yolcu oranının %70 civarında olduğu düşünüldüğünde, bu inovatif hizmeti kullanacak bir çok yolcu olacağı kolayca tahmin edilebilir.

22 Mart – 31 Mayıs 2016 arasında deneme sürecinden geçecek bu hizmet bu süre zarfında sadece ABD, Kanada ve İtalya çıkışlı yolcular için geçerli olacak.

Layover with a Local hizmeti sayesinde yolcular, havalimanındaki uzun ve sıkıcı bekleme sürecinden kurtuldukları gibi, Amsterdam’ı da bir Amsterdamlı ile birlikte görmüş olacaklar. Böylece kente ilişkin incelikleri, püf noktalarını, görülmesi en fazla gereken yerleri, gönüllü bir rehber eşliğinde deneyimleme fırsatı bulacaklar.

Yolcular böylece belki de bir sonraki seyahatlerinde, Amsterdam’a aktarma yapmak için değil, etraflı bir biçimde gezmek için geleceklerdir.

İşin Amsterdamlıları ilgilendiren boyutuna gelince.

Yerel halk kendi yaşadıkları kenti tanıtıp sosyalleşme fırsatını bulmuş olacak. Ayrıca KLM’in kampanyası çerçevesinde yapılacak çekilişle, arkadaşlık ettikleri KLM yolcularının memleketlerine iki uçak bileti kazanma şansını yakalayacak.

Neticede, “sosyal” havayolu şirketi KLM, belki de yıllardır bir çok havayolu şirketinin transfer yolcularına sunmakta olduğu şehir turu hizmetini, genç nesillere uygun bir biçimde şekillendirerek bambaşka bir deneyime dönüştürecek.


Posted

in