Delta_employee_profit_sharing_Feb 2015

Delta Çalışanları, Rekor Miktarda Kâr Payı Alacak

Delta_employee_profit_sharing_Feb 2015
Delta çalışanları, 1,5 milyar USD kâr payına hak kazandı

Sektörün en iyi yönetilen havayolu şirketlerinden bir tanesi olan Delta Air Lines, elde ettiği görülmeye değer kârın ciddi bir bölümünü, bu başarının mimaları olan çalışanlarıyla paylaşma kararı aldı.

Delta çalışanlarının 2015 yılındaki performansının ödülü bugün banka hesaplarına yattı.

Geçtiğimiz yıllarda da benzer uygulamalara imza atan şirket yönetimi, personeline, 2013 yılı sonuçlarının ardından 500 milyon USD, 2014’ün ardından ise 1 milyar USD kâr payı dağıtmıştı.

Ve ABD’deki kurumsal kâr paylaşımı programları tarihinin en büyük ödemesi bugün yapıldı:

1,5 milyar USD

Bu rakam, Delta çalışanlarının tüm sene içerisinde aldıkları maaş miktarına ilave olarak ortalama %21 oranında daha gelir elde etmeleri anlamına geliyor.

Son beş yıl içerisinde şirket tarafından personele, kâr paylaşımı ve ödül sistemi çerçevesinde 4,1 milyar USD ödeme yapıldı.

Delta CEO’su Richard Anderson ve Yönetim Kurulu Başkanı Ed Bastian tarafından bugün çalışanlara gönderilen mesajda şöyle denildi:

“Bize sık sık, Delta’yı farklı kılan şeyin ne olduğu soruluyor. Fark, sizsiniz. Birlikte çalışma prensipleri üzerine kurulu, insan odaklı şirket kültürümüz, hiç bir rakibimizin ulaşmayı başaramadığı bir avantaj durumunda.”

Delta_proud_greeting card_Feb 2016
Delta yönetim binası bahçesine dikilen dev tebrik kartı.

Kâr payı dağıtımı sebebiyle tüm Delta ofislerinde kutlamalar yapılırken, şirketin genel yönetim binasına, 15 metre yüksekliğinde bir tebrik kartı yerleştirildi.

Tebrik kartının üzerinde, 80.000 Delta çalışanının adı bulunuyor.

Şirket yönetimi ayrıca, aralarında The New York Times, Los Angeles Times ve The Atlanta Journal-Constitution gazetelerininde bulunduğu bir çok yayın organına ilan vererek, çalışanlarına teşekkür etti.

Delta çalışanları kendileriyle ne kadar övünse az.

Zira 2015’te, vergi öncesi 5,9 milyar USD gibi rekor seviyede bir kâr elde eden şirket, yılın 161 gününde hiç bir sefer iptali yapmazken, zamanında kalkış oranı %86 düzeyinde gerçekleşti.

Şirketlerin böylesine büyük bir başarıya imza atan çalışanlarını ödüllendirmesi, hem maddi hem de manevi açıdan son derece önemli.

Zira hayatından memnun olan çalışanlar, ürettikleri üst seviye hizmetle, yolcuların da memnun olmasını sağlıyor.

Havayolu 101 ailesi olarak, bu sıra dışı performansından ötürü tüm Delta çalışanlarını tebrik ediyor, darısı sektörün diğer şirketlerinin başına diyoruz.


Posted

in

,

Comments

3 responses to “Delta Çalışanları, Rekor Miktarda Kâr Payı Alacak”