Easyjet_Airbus_A319_G-EZBT

easyJet, Yeni Bir Sadakat Programı Başlatıyor

fight_clubAvrupa’nın önde gelen düşük maliyetli taşıyıcılarından easyJet, “Flight Club” adını verdiği yeni bir sadakat programı başlatıyor.

2016 yılının ilk aylarında devreye girmesi hedeflenen bu yeni programla birlikte, sık uçan easyJet yolcularına ilave avantajlar sunulması amaçlanıyor.

Son 12 aylık dönem içerisinde easyJet ile en az 20 kez uçuş yapmış olan ve/veya easyJet biletleri için belli bir minimum harcama seviyesinin üzerine çıkmış olan yolcular, Flight Club üyesi olma hakkını kazanacak.

Üyelik şartlarına ilişkin daha fazla ayrıntı, programın lansman tarihine yakın günlerde açıklanacak.

Yeni sadakat programının adını seçerken, baş rollerinde Brad Pitt ve Edward Norton’un oynadığı efsanevî film Fight Club‘tan mı esinlenildi bilemiyoruz ama, Fight Club üyeliğinin ilk kuralının aksine, easyJet’in bu hizmeti çok konuşulacağa benziyor.

Flight Club üyesi olma hakkını kazanan yolcuların elde edeceği belli başlı avantajlar ise şöyle sıralanıyor:

  • Ücretsiz rezervasyon değişikliği
  • Yılda beş defaya kadar, ücretsiz isim değişikliği
  • En düşük fiyat garantisi
  • Özel promosyonlardan en önce haberdar edilme
  • Özel müşteri ilişkileri merkezi ekibi

easyJet halihazırda, Plus adını verdiği bir üyelik programı çerçevesinde, sık uçan yolcularına belli bazı imkânlar sağlamakta.

Ancak; koltuk numarası, özel bagaj teslim alanı, hızlı güvenlik geçişi, hızlı boarding, ilave kabin bagajı gibi avantajların sunulduğu bu programa üye olmak için yılda 170 Pound gibi bir ücretin ödenmesi gerekiyor.

easyjet_plus_benefits_nov 2015

Bununla birlikte, easyJet’in 2012 yılından bu yana, “business” yolcu segmentine yönelik olarak geliştirdiği yeni hizmetlerin başarıya ulaştığını da eklemek gerekiyor.

Ayrıca easyJet’i tercih eden yolculara bakıldığında, bir yıl içerisinde bu havayolu şirketi ile bir defadan daha çok seyahat edenlerin sayısında da ciddi bir artış olduğu görülüyor.

2010 yılı içerisinde easyJet’i birden fazla uçuşta tercih eden yolcu sayısı 34 milyon civarındayken, 2015 yılı içerisinde bu sayının 50 milyona yükseleceği tahmin ediliyor.

easyJet’in, Avrupa iç hat uçuşlarındaki rekabete yeni bir soluk katacak olan Flight Club hamlesine bakalım ezeli rakibi Ryanair’den nasıl bir cevap gelecek?


Posted

in