KLM_Boeing 747_Engine

Air France KLM, Alibaba Üzerinden Bilet Satacak

Air-France-KLM_alibaba_alitrip_strategic-partnership-ceremonyAir France KLM, dünyanın en büyük b2b platformlarından olan Alibaba.com ile stratejik bir işbirliği anlaşması imzaladı.

KLM Başkanı ve CEO’su Pieter Elbers ile Alibaba CEO’su Jack Ma tarafından imzalanan anlaşmaya göre Air France KLM biletleri, Alibaba’nın seyahat portalı olan Alitrip üzerinden satılmaya başlanacak.

Air France KLM böylece, Asyalı havayolu şirketleri dışında Alitrip platformu üzerinden bilet satmaya başlayan ilk taşıyıcı oldu.

Çinli yolcular biletlerini, Alitrip üzerinde önümüzdeki Aralık ayında hizmete girecek Air France KLM “web dükkânından” satın alabilecek.

Şirket bu hamle ile birlikte, Çin’deki online satışlarını ciddi bir oranda artırmayı hedefliyor.

Satış hedefinin yanı sıra, Alibaba’nın devasa müşteri portföyü nezdinde Air France KLM markasının bilinirliğinin artırılması da bu işbirliğinin amaçları arasında yer alıyor.

Air France KLM_alibaba_alitrip_web_ticket_agreementÖzellikle KLM’in son dönemde Çin pazarında yapmış olduğu girişimler dikkat çekiyor.

Hatırlanacağı üzere KLM, Çin’deki sosyal medya platformları Weibo ve WeChat üzerinden 24/7 müşteri ilişkileri hizmeti veren ilk yabancı havayolu şirketi olmuştu.

KLM, uçuş ağı içerisindeki beşinci büyük pazar konumunda bulunan Çin bölgesinde halihazırda yedi noktaya uçuş düzenliyor:

Pekin, Şanghay, Xiamen, Chengdu, Hangzhou, Hong Kong ve Taipei.

Hangzhou ile Avrupa arasında direkt sefer tek havayolu şirketi KLM.

Satış kanallarının çeşitlendirilmesi açısından bakıldığında, Air France KLM ile Alibaba arasında gerçekleştirilen bu işbirliği oldukça dikkat çekici ve önemli.

Zira böylesi bir işbirliği, Çin gibi zorlu bir pazara nüfuz edebilmenin belki de en kolay yollarından bir tanesi.


Posted

in

,