Izmir Adnan Menderes Havalimani_ADB_Guvenlik_Nisan 2015

Havalimanı Girişlerindeki Güvenlik Araması Kalkıyor

Türkiye’de ilk defa İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde 1 Temmuz’dan itibaren giriş kapısındaki kontrol kalkıyor. Arama işlemi tek noktada yapılacak.

Türkiye’deki havalimanlarının güvenliğinden sorumlu olan Milli Sivil Havacılık Güvenliği Kurulu, havalimanlarının giriş kapılarında bulunan güvenlik kontrollerini kaldırma kararı aldı.

Izmir Adnan Menderes Havalimani_ADB_Guvenlik_Nisan 2015İlk adım, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda atılacak.

Pilot bölge olarak seçilen İzmir’de, havalimanı girişindeki güvenlik noktaları ve X-ray olarak adlandırılan röntgen cihazları, 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren kaldırılacak.

Böylelikle terminal girişlerindeki yığılmanın azaltılması hedefleniyor. Güvenlik, noktasal takip yapabilen özel kamera sistemleri ile gerçekleştirilecek.

1 Eylül 2015’te, Vücut Tarama Sistemi Devreye Giriyor

Ayrıca, 1 Eylül’den itibaren yurtdışına açık 11 havalimanında, “vücut tarayıcı” cihaz kullanılmaya başlanacak.

X-ray olarak adlandırılan mevcut röntgen cihazlarına göre daha hızlı ve yüksek güvenirlik oranıyla çalışan vücut tarayıcıları, İstanbul’daki Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ile İzmir Adnan Menderes, Ankara Esenboğa, Antalya, Bodrum, Dalaman, Adana, Trabzon ile Şanlıurfa’daki GAP ve Kütahya Zafer havalimanlarında kullanıma alınacak.


Posted

in