KLM_whatsapp_crm_passenger

KLM, WhatsApp Kullanmaya Başlıyor

KLM_whatsapp_crm_passengerHavayolu sektöründe sosyal medyayı belki de en iyi kullanan şirket olan KLM, WhatsApp kullanmaya başlıyor.

Başlatılan deneme çalışmaları çerçevesinde, KLM’in sık uçan yolcu programı Flying Blue üyesi 100 kişi, Whatsapp üzerinden şirketin müşteri ilişkileri bölümüne ulaşıp talep ve şikâyetlerini aktarabilecek.

Hatırlanacağı üzere; müşteri ilişkilerinde WhatsApp kullanan ilk havayolu şirketi ünvanını, Air France KLM’e ait bir düşük maliyetli taşıyıcı olan Transavia kazanmıştı.

Yolcular Transavia’ya haftanın yedi günü saat 08:00 – 22:00 arasında ulaşabiliyor. Şirket bu amaçla, Hollandalı bir bilişim firması olan Informaxion tarafından geliştirilen “SaySimple” adlı yazılımı kullanıyor.

KLM, WhatsApp Kullanmaya Başlıyor

Yavru şirketi Transavia’nın ardından KLM de, müşteri deneyimini daha üst seviyelere taşımak amacıyla WhatsApp kullanmaya başlıyor.

KLM böylece Facebook, Twitter, Vkontakte (Rusya) ve WeChat (Çin) gibi çok geniş kullanımlı sosyal medya araçlarına bir yenisini eklemiş oldu.

KLM_new social strategy_happy-to-help_anyone_anywhereKLM Basın Sözcüsü Joost Ruempol yaptığı açıklamada; insanların artık klasik haline gelen Facebook ve Twitter gibi ortamlardan giderek alternatif sosyal medya araçlarına kaydığını belirtti.

Ruempol ayrıca, Çin’de altı aydır kullanmakta oldukları WeChat sayesinde, bu gibi farklı sosyal medya ortamlarının sunabileceği fırsatlar hakkında son derece değerli bilgiler edindiklerini sözlerine ekledi.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere KLM’in WhatsApp denemesi için 100 kişilik bir grup belirlendi.

Geçtiğimiz 2 Mart günü başlayan bu denemeye katılacak kişiler, KLM’le sosyal medya ortamında düzenli bir biçimde iletişim içerisinde olanlar arasından seçildi.

KLM’in WhatsApp denemesinin ilk ayı geride kalırken, buradan gelen yolcu geribildirimlerinin nispeten daha kısa ve kişisel olduğu, bu sayede de daha kısa bir süre içerisinde daha fazla yolcuya hizmet verilebildiği görülmüş.

Üç ay sürecek deneme boyunca elde edilecek veriler sonucunda yapılacak değerlendirmenin ardından, bu hizmetin yaygınlaştırılıp yaygınlaştırılması konusunda kesin bir karar verilecek.


Posted

in