British-airways-lounge_First Class

British Airways’in Sık Uçan Yolcu Programı Heklendi

British-Airways_Executive-Club_smart-phoneBritish Airways’in sık uçan yolcu programı “Executive Club” heklendi.

Şirketten dün yapılan açıklamaya göre, söz konusu dijital saldırıdan onbinlerce üye hesabı etkilendi. Bu hesaplar geçici olarak donduruldu.

Sık uçan yolcu programı hesaplarında bulunan kişisel bilgilerin görüntülenmediği ve çalınmadığı belirtilirken, hesapların her ihtimale karşı askıya alınması sebebiyle British Airways yolcularının millerini kullanamayacakları hatırlatıldı.

British Airways ayrıca, saldırıdan etkilenen hesapların, toplam üye sayısı içerisinde çok küçük bir oranı oluşturduğunu ve problemin bir iki gün içerisinde çözümleneceğini vurguladı.

Saldırı hakkında çok fazla ayrıntı verilmezken, hacker’lerın bu iş için internet ortamında buldukları bilgileri “otomatik bir bilgisayar programı” ile birlikte kullandıkları açıklandı.

British-Airways_Executive-Club_BlueBilindiği üzere, yaklaşık 35 senelik bir geçmişi bulunan sık uçan yolcu programları özellikle son 10 yıl içerisinde iyice geliştirilerek, üye yolculara son derece geniş bir yelpazede hizmet verir hale getirilmişti.

Bir çok havayolu şirketi, sık uçan yolcu programlarına paralel olarak, online satış mağazaları da açmıştı.

Bu sayede adeta bir alternatif para birimi haline gelen mil puanları, bir hayli kıymetli bir nitelik kazanmıştı.

Dolayısıyla, havayolu şirketlerinin üye programlarının dijital korsanların hedefi haline gelmesi çok da şaşırtıcı değil.

Hatırlanacağı üzere daha geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde American Airlines ve United Airlines’ın sık uçan yolcu programları AAdvantage ve MileagePlus, işte bu türden nitelikli hırsızların hedefi olmuştu.

Bazı üyelerin kullanıcı adı ve şifrelerini ele geçiren dolandırıcılar, bu yolla iki adet uçak bileti satın almıştı.

Hem havayolu şirketlerinin, hem de yolcuların, üyelik hesaplarının güvenliği konusunda son derece dikkatli olması gerekiyor.