United - MileagePlus X App_001

Hırsızların Yeni Hedefi, Sık Uçan Yolcuların Milleri

American Airlines_AAdvantage1981 yılında birer hafta arayla, ilk olarak American Airlines (AAdvantage), sonra da United Airlines (MileagePlus) tarafından başlatılan sadakat (sık uçan yolcu) programları, önce havayolu ve sonraki yıllarda da tüm seyahat sektörünün vaz geçilmez pazarlama araçlarından birisi haline geldi.

Üye yolculara; uçağa binişte öncelik, upgrade fırsatları, özel yolcu salonlarından faydalanmak gibi avantajlar sunan sadakat programları, geride bıraktığımız 30 küsur yıl içerisinde bir hayli ilerledi ve genişledi.

Öyle ki, program üyesi yolcuların hesaplarında biriken miller, alternatif bir para birimi haline dönüştü.

Miller artık sadece uçak bileti için değil, hemen hemen her türlü ürün ve hizmeti satın almak amacıyla kullanılabiliyor.

Bir çok havayolunun sahibi olduğu ve geçtiğimiz aylarda güzel bir örneği THY tarafından “Shop & Miles” markası altında açılan sanal mağazalarda, mille alışveriş yapmak mümkün.

Hırsızların Yeni Hedefi, Sık Uçan Yolcuların Milleri

Havayolu sadakat programlarında biriken mil puanlarının alternatif bir para birimi haline dönüşmesi, nitelikli hırsızların gözlerini buraya çevirmesine sebep oldu.

Geçtiğimiz Aralık ayında, American Airlines ve United Airlines’ın sık uçan yolcu programları AAdvantage ve MileagePlus, işte bu türden nitelikli hırsızların hedefi oldu.

United - MileagePlus X App_002Bazı üyelerin kullanıcı adı ve şifrelerini ele geçiren dolandırıcılar, bu yolla uçak bileti satın aldı.

AAdvantage tarafında yaklaşık 10.000 üyenin hesaplarının ele geçirildiği belirtiliyor. Şu ana kadar bilinen ise, bu şekilde iki biletin kesildiği.

MileagePlus programında kaç üyenin etkilendiği belirtilmezken, her iki havayolu şirketi de, üyelerinin güvenliği için çeşitli tedbirler almış durumda.

Öte yanda, üye yolcuların hesaplarına, havayolu şirketlerinin sistemlerinin hacklenmesi yoluyla girilmediği tespit edildi.

Hırsızların, bir şekilde elde ettikleri yolcu bilgilerini, deneme – yanılma yöntemiyle, AAdvantage ve MileagePlus hesaplarına giriş amacıyla kullanmış olabilecekleri tahmin ediliyor.

Görüldüğü üzere, sık uçan yolcu programlarında biriken miller son derece kıymetli hale geldi.

Hem havayolu şirketlerinin, hem de yolcuların, üyelik hesaplarının güvenliği konusunda son derece dikkatli olması gerekiyor.

Comments

2 responses to “Hırsızların Yeni Hedefi, Sık Uçan Yolcuların Milleri”