World Cup_Sao Paulo_airline market

Dünya Kupası Sırasında Sao Paulo Hattı

World Cup_Sao Paulo_airline market2014 FIFA Dünya Kupası, öncekilerden farklı olarak son derece keyifli maçlara sahne oluyor.

Dünyanın dört bir yanından gelen seyirciler, farklı bir çok havayolu şirketi ile Brezilya’ya seyahat ediyor. Bu çerçevede, Oliver Wyman tarafından hazırlanan iki grafiği inceliyoruz.

Grafikler, organizasyonun yapıldığı Haziran ve Temmuz aylarını kapsıyor.

Dünyanın çeşitli bölgelerinden, Brezilya’nın havayolu sektörü açısından en önemli kendi konumundaki Sao Paulo’ya yapılan direkt uçuşlarla pazara sunulan koltuk miktarını burada görmek mümkün.

Güney Amerika, 3,1 milyon koltukla başı çekerken, ABD ve Avrupa, 363 bin ve 325 bin koltukla ikinci ve üçüncü sırayı paylaşıyorlar.

Bölge bazında biraz daha ayrıntıya girince, havalimanlarına göre arz edilen koltuk sayısını görmek mümkün.

Avrupa’da Madrid 63 bin koltukla ilk sırada. Güney Amerika’da Santiago (121 bin), ABD’de ise Miami (105 bin) başı çekiyor.

World Cup_Sao Paulo_airline market_002Grafiği hazırlayanlar, İstanbul’u Orta Doğu bölgesine dahil etmiş.

Burada Dubai (22 bin) ilk sırada yer alırken, İstanbul, Abu Dabi’nin ardından 16.718 koltukla üçüncü sırada bulunuyor.

Johannesburg – Sao Paulo arasındaki koltuk arzı da ayrıca dikkat çekiyor.

Dubai gibi, Emirates’in hub’ı konumundaki bir nokta bile 22 bin koltuk arz ederken, Johannesburg’ta bu sayı 25 bin’i geçiyor.

Bu çalışmanın en önemli handikapı, sadece tarifeli seferleri değerlendirmeye almış olması. Söz konusu iki aylık dönem içerisinde, dünya kupası için Sao Paulo’ya gerçekleştirilen ilave bir çok charter sefer de gerçekleştiriliyor olabilir.

Tüm takımlara yeniden başarılar, tüm seyircilere de keyifli seyirler diliyoruz.


Posted

in