Turkish Airlines_Guarana_Brasil

THY’den Dünya Kupasına Özel İçecek

Geçtiğimiz Perşembe günü başlayan FIFA 2014 Dünya Kupası tüm hızıyla devam ediyor.

Bir çok havayolu şirketi, dünya kupasına özel çalışmalarla yolcularının karşısına çıkıyor.

Bazı havayolu şirketleri uçaklarını dünya kupasına özel olarak boyarken, Lufthansa gibi bazı şirketler, turnuva öncesi kapsamlı kampanyalar düzenlediler.

Lufthansa, Emirates, Etihad ve Türk Hava Yolları (THY), 64 maçın tamamını canlı olarak uçaklarında yayımlayacağını açıklayan dört havayolu şirketi oldu. Tabii sadece bu iş için uygun teknolojik donanımı bulunan uçaklarda mümkün olacak bu.

THY’den Dünya Kupasına Özel İçecek

THY, dünya kupasındaki tüm maçları canlı yayımlamanın ötesinde, İstanbul-Sao Paulo hattında çok özel bir içecekle yolcularının karşısına çıktı.

Şirketin resmî Twitter hesabından gönderilen mesaja göre, Brezilya’nın adeta millî içeceği niteliğini taşıyan Guarana, söz konusu uçuşlarda yolcuların beğenisine sunuluyor.

Amazon bölgesinde yetişen Guarana bitkisinden elde edilen bu içecek, Brezilya genelinde oldukça yüksek miktarda tüketiliyor. Ülkeyi tanıyanlar, “Türkiye için ayran neyse, Brezilya için de Guarana o.” yorumunu yapıyorlar.

Turkish Airlines_Guarana_BrasilGurana’nın en dikkat çekici yanı, içerdiği kafein miktarının kahveye nispeten 2 – 3 kat daha fazla olması. İstanbul – Sao Paulo hattı gibi oldukça uzun bir uçuşta uyumak istemeyen yolcular, bu içeceği tercih edebilir.

Son dönemde farklı bir çok içecekle yolcularını şaşırtan THY, bakalım önümüzdeki dönemde ne gibi yenilikleri kamuoyu ile paylaşacak?