Air New Zealand_Arrive London Ready

Air New Zealand’dan Koltuklu Pazarlama

Air New Zealand_Arrive London Ready2010 yılının sonuna gidiyoruz.

Air New Zealand’ın filosuna yeni katılacak Boeing 777-300ER tipi uçaklarda, patenti yine Air New Zealand’a ait özel tasarlanmış koltukların kullanılacağı açıklanmıştı.

Şirket, Premium Economy sınıfındaki yeni koltuklarını “Spaceseat” ve standart Economy Class’taki yeni koltularını ise “Skycouch” olarak markalandırmıştı.

Spaceseat bölümündeki oturma düzeni 2-2-2 olarak tespit edilmiş, Premium Economy olmasına karşın bu bölüm, koltuk düzeni açısından Business Class’la benzer hale getirilmişti. Cam kenarındaki koltuklar birbirlerinden farklı yönlere doğru bakarken, orta bölümdeki koltuklar yüz yüze konumlanlandırılmıştı.

Asıl sürpriz ise Economy Class’ta bulunuyordu. Nispeten boş olan uçaklarda bir çok yolcunun koltukları birleştirip yattığını görmüşsünüzdür. İşte bu gibi yolcular için ideal bir ürün sunuyor Air New Zealand.

Oturma düzeni 3-4-3 şeklinde olan Economy Class’ın cam kenarlarındaki  ilk 10 sıra, Sykcouch koltuklarına ayrılmış. Arzu edenler buradaki üç koltuğu birden satın alarak küçük bir yatak haline getirebiliyor.

Doğrusunu söylemek gerekirse, havayolu sektöründe örneğine az rastlanan tarzda bir çalışmaydı bu.

Air New Zealand´dan Koltuklu Pazarlama

Air New Zealand, kendi tasarladığı ve sırasıyla Recaro ve Contour adlı koltuk üreticilerine lisansladığı bu inovatif ürünlerin keyfini sürmeye devam ediyor.

Şirket, 30’dan fazla havayolu şirketi tarafından talep edilen bu yeni koltuk tiplerinin patentini elinde tutmayı sürdürüyor.

Uçaklarındaki bu çok özel koltuklar ile pazarlama faaliyetlerine devam eden Air New Zealand bu kez rotasını, Güney Kaliforniya bölgesine çevirdi.

Air New Zealand’ın Los Angeles ile Londra, Yeni Zelanda ve Avustralya arasındaki seferlerinde kullandığı 777’lerinde bulunan Spaceseat ve Skycouch adlı bu koltuklar bir kamyona yüklenerek, Los Angeles, Santa Monica ve Long Beach çevresinde tura çıkarılıyor.

London Ready Tour adı verilen ve Twitter, Facebook ve Instagram üzerinden yürütülen bu kampanya sonucunda iki adet Los Angeles – Londra bileti (Economy Spaceseat, gidiş-dönüş) kazanma şansınız bulunuyor.

Bunun için ABD’de ikâmet ediyor olmanız ve Facebook’ta yer alan kampanya sayfasındaki “When I arrive in London, I’ll be ready to…” cümlesini kendinizce tamamlamanız gerekiyor.

Katılması onaylanan başvurular arasında yapılacak çekilişle, ücretsiz biletin sahibi tespit edilecek.

Bunun yanı sıra, koltuk kamyonunu görüp fotoğrafını çekerek, #AirNZLondonReady etiketiyle sosyal medya ortamında paylaşanları da küçük “sosyal” sürprizler bekliyor.

Güney Kaliforniya’dan kampanyaya katılacaklara şimdiden bol şans diliyoruz…

 

Economy & Skycouch™ 777-300 from Air New Zealand USA on Vimeo.

 

Premium Economy 777-300 from Air New Zealand USA on Vimeo.