Air New Zealand_skycouch

Koltuk Patenti Şimdilik Air New Zealand’da

Air New Zealand, filosuna geçen sene sonunda kattığı Boeing 777-300ER’larla birlikte yolcularına sunduğu inovatif koltukların patentlerini bir süre daha elinde tutacağını açıkladı.

Kısaca hatırlamak gerekirse, Air New Zealand, Premium Economy sınıfındaki yeni koltuklarını “Spaceseat” ve standart Economy Class’taki yeni koltularını ise “Skycouch” olarak markalandırmıştı.

Spaceseat bölümündeki oturma düzeni 2-2-2 olarak tespit edilmiş, Premium Economy olmasına karşın bu bölüm, koltuk düzeni açısından Business Class’la benzer hale getirilmişti.

Cam kenarındaki koltuklar bir birlerinden farklı yönlere doğru bakarken, orta bölümdeki koltuklar yüz yüze konumlandırılmıştı.

Air New Zealand_skycouch
Skycouch

Asıl sürpriz ise Economy Class’ta.

Nispeten boş olan uçaklarda bir çok yolcunun koltukları birleştirip yattığını görmüşsünüzdür. İşte bu gibi yolcular için ideal bir ürün sunuyor Air New Zealand.

Oturma düzeni 3-4-3 şeklinde olan Economy Class’ın cam kenarlarındaki  ilk 10 sırası, Sykcouch koltuklarına ayrılmış. Arzu edenler buradaki üç koltuğu birden satın alarak küçük bir yatak haline getirebiliyor.

Mary Kirby tarafından verilen habere göre, Air New Zealand yönetimi pazara sundukları bu yeni koltuk tiplerinin satışlarından bir hayli memnun.

Şirket, kendi tasarladığı ve sırasıyla Recaro ve Contour adlı koltuk üreticilerine lisansladığı bu inovatif ürünlerin keyfini biraz daha sürmek istiyor gibi.

Air New Zealand, 30’dan fazla havayolu şirketi tarafından talep edilen bu yeni koltuk tiplerinin patentini en azından bir – iki sene kadar elinde tutacağa benziyor.