Tiger Airways’in Durumu Ne Olacak?

Güney Doğu Asya’nın “ultra” düşük maliyetli havayolu şirketi olma iddiasındaki Tiger Airways zor günler yaşıyor.

Avustralya’nın sivil havacılık uçuş emniyeti ile ilgili resmî otoritesi, belli bazı konularda gerekli cevapları alamadıkları gerekçesiyle, 2 Temmuz gününden itibaren Tiger Airways’in, Avustralya iç hatlarındaki faaliyetlerini askıya almıştı.

Şirketin 10 adet Airbus A320’den oluşan Avustralya filosu, bir haftalığına yere çekilmiş durumda.

Tabii burada asıl önemli olan, Tiger Airways’in maddî kaybından ziyade, havayolu sektörü için her şeyden önce gelen “uçuş emniyet” hususunda söz konusu şirketin kamuoyu nezdinde alacağı yara.

Tiger Airways (Temmuz 2009)

Bilet fiyatları ne kadar ucuz olursa olsun, uçuş emniyeti noktasında hakkında soru işaretleri bulunan bir havayolu şirketiyle hiç kimse seyahat etmek istemez.

Tiger Airways yöneticileri yaşanan bu krizi acilen çözmek için Avustralyalı yöneticilerle görüşmelere başladılar bile.

Ancak gelen haberler, yaşanmakta olan sorunun kısa sürede halledilemeyeceği ve bir haftalık uçuş yasağının uzatılacağı yönünde.

Hisselerinin hatırı sayılır bir kısmı Singapore Airlines ve Singapur devletine ait Temasek Holding’e ait olan Tiger Airways’te böyle bir gelişme yaşanması doğrusu bizim için büyük bir sürpriz oldu.

Zira Singapur, kuralların ve kanunların bir hayli ön planda olduğu bir ülke ve çizgi dışına çıkanlara kesinlikle müsamaha gösterilmiyor.

Umarız kısa zamanda Tiger Airways yeniden Avustralya iç hat seferlerine başlar ve bir havacılık cenneti durumundaki Avustralya’nın semalarını renklendirmeye devam eder.

Not: Avustralya iç hat seferleri dışındaki Tiger Airways seferleri halen sorunsuz bir biçimde icra edilmekte.