american airlines sydney reklam

American Airlines, Dış Hat Ağını Güçlendirecek

american airlines sydney reklamYaşadığı mâlî sıkıntılar sonucunda geçen yıl Kasım ayında girdiği Chapter 11 kapsamındaki faaliyetlerine devam eden American Airlines, uzun vadeli yeniden yapılanma programı çerçevesinde uluslararası uçuşlara daha fazla ağırlık vermeyi planlıyor.

ABD iç hat pazarına nispeten daha kârlı olan uluslararası uçuşların American Airlines operasyonundaki payı şu anda %38 seviyesinde bulunuyor.

2017 yılına kadar bu oranın %44’e yükseltilmesi hedefleniyor.

Maliyet azaltıcı tedbirler ve gelir artırıcı faaliyetler sonucunda 2017 yılına kadar 3 milyar USD tasarruf etmenin hesabını yapan şirket, bu rakamın yaklaşık 1 milyar USD’lik bölümünü gelirlerini artırarak elde etmenin peşinde.

Bu sebeple, mevcut yurt dışı uçuş ağının geliştirilmesi büyük önem taşıyor.

Aslına bakılırsa, American Airlines, yurt dışı ağını kuvvetlendirmeye yönelik çalışmaları, iflas öncesi dönemde başlatmıştı.

Havayolu 101’in bir New York seyahatinde, şehrin ünlü metrosunda özellikle Grand Central ve Time Square istasyonlarının adeta American Airlines reklamlarıyla kaplandığını görmüştük.

Now More” sloganıyla duvarları süsleyen reklamlarda, şirket tarafından yolculara sunulan yeni uçuş noktalarının reklamları yapılıyordu.

İç ve dış hatlarda yapılacak yeni codeshare anlaşmaları ve kapasitesi nispeten yüksek bir bölgesel jet olan Airbus A319 kullanımı ile, dış hat uçuşlarının desteklenmesi, planın bir diğer parçası.

American Airlines’ın 2012 yılı ilk çeyrek birim gelirleri, %10.3 oranında artış göstermişti.

Chapter 11 kapsamından kendi başına çıkmayı hedefleyen şirket, geçtiğimiz ay içerisinde US Airways tarafından sendikalara yapılan satın alma teklifine -en azından şimdilik- mesafeli duruşunu devam ettiriyor.