Spanair’den Sonra Malev de İflas Etti

Malev_webGeçtiÄŸimiz hafta İspanyol düşük maliyetli taşıyıcı Spanair’in iflas bayrağını çekmesinin ardından sıra, Macaristan’ın kadim havayolu ÅŸirketi Malev’e geldi.

Bugün şirketin web sitesine girenler, Macarca bir iflas duyurusundan başka bir şeyle karşılaşmadılar.

Avrupa BirliÄŸi’nin (AB), ÅŸirkete yapılan devlet yardımlarıyla ilgili tutumunun da vurgulandığı açıklamada, Malev’in yönetim kurulunun, uçuÅŸ operasyonunu durdurma kararı aldığı yer alıyor.

Havayolu 101’in çok yakın bir geçmiÅŸte dile getirdiÄŸi “Havayolu Sektöründeki Küçük Balıklar” teorisinde verilen örnekler arasında Malev’in adı da yer alıyordu.

AB iç hat pazarındaki yoğun rekabete böylece bir kurban daha verilmiş oldu.

Yolcular nezdinde ise çok fazla bir sıkıntı olacağını tahmin etmiyoruz.

Senede ancak 3 milyon civarında yolcu taşıyabilen Malev’in boÅŸluÄŸu, BudapeÅŸte’ye sefer yapan dev ÅŸirketler tarafından rahatça doldurulacaktır.

Havayolu 101 ailesi olarak tüm Malev çalışanlarına geçmiş olsun diyor, bu tatsız durumun bir an önce müspet yönde değişmesini temenni ediyoruz.

Abdullah Nergiz

Havacılık sektöründe, hem havayolu hem de havalimanı tarafında 20 yıla yakın profesyonel tecrübesi bulunan Dr. Abdullah Nergiz, Türkiye'nin ilk havacılık blogu olan Havayolu 101'in kurucusu ve baş editörüdür. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını Türkiye sivil havacılık tarihi üzerine yapmış olan Nergiz, halen profesyonel kariyerinin yanı sıra özel bir üniversitede havacılıkla ilgili ders vermeye devam etmektedir.