Lufthansa web sitesi 2011

Lufthansa Tüm Yatırımlarını Durdurma Kararı Aldı

Bazı arkadaşlar aksini iddia etse ve umsa da 2012 yılının ekonomik gidişatının 2011’den daha iyi olacağı yönünde pek bir ışık görünmüyor.

Hedeflediği yükselişi sağlayabilmek için sepetindeki safraları birer birer atmaya başlayan Lufthansa yönetiminin de 2012’ye yönelik düşünce ve öngörüleri benzer yönde.

Geçtiğimiz aylarda Lufthansa grubu bünyesindeki IT şirketi Lufthansa Systems ve İngiltere menşeli havayolu şirketi bmi‘ın satış görüşmeleri kamuoyuna yansımıştı.

Bunlarla yetinmeyen Lufthansa yönetimi, önümüzdeki altı aylık dönem için, aciliyeti bulunmayan tüm yatırımları dondurma kararı aldı.

Bu karara gerekçe olarak, dünya ekonomisinin zayıf gidişatı gösterildi.

Yüksek seyreden petrol fiyatlarını ve Avrupa Birliği bünyesinde devam etmekte olan Euro bölgesi borç krizini de unutmamak gerekiyor.

Bununla birlikte, Lufthansa tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, işle ilgili olan kritik yatırımların ise bu gelişmeden etkilenmeyeceği özellikle vurgulandı.

Aciliyeti bulunmayan yatırımların altı ay boyunca dondurulması sayesinde Lufthansa’nın mâlî esnekliğinin korunması ve finansal maliyetlerin daha fazla artmasının engellenmesi hedefleniyor.

2008 – 2009 dünya mâlî krizi sırasında küçülen ticarî havayolu sektörü, kriz döneminin geride bırakıldığını düşünerek çok büyük uçak siparişleri vermiş, özellikle 2010 yılı sonrasında işlerin yeniden rayına gireceğini ummuştu.

Ancak görünen o ki evdeki hesap çarşıya uymamış durumda.

2012 sonrasında sektör çok büyük bir kapasite fazlasıyla yüzleşmek zorunda kalacak.

Havacılık tâbiriyle söylemek gerekirse; “Brace for impact!

🙂

Comments

One response to “Lufthansa Tüm Yatırımlarını Durdurma Kararı Aldı”