Lufthansa Systems web sitesi

Lufthansa IT Systems Satılıyor mu?

Bünyesindeki onlarca şirketiyle dünya genelinde 80’den fazla ülkede faaliyet gösteren, Hindistan’ın dev holdingi TATA, gözünü şimdi de Lufthansa’nın bilgi işlem şirketi Lufthansa Systems’a dikti.

Hindistan menşeli The Economic Times gazetesinin haberine göre, TATA’nın bilgi işlem firması Tata Consultancy Services tarafından LH Systems’ın %80’lik payı için teklif edilen rakam 500 milyon USD mertebesinde.

Yine gazetenin haberine göre, TATA’nın yanı sıra HP ve IBM de Lufthansa’ya teklif götürmüş durumda.

Lufthansa Systems web sitesi
Lufthansa Systems

16’dan fazla ülkede faaliyet gösteren ve 3.000’den fazla çalışanı olan LH Systems 2010 yılında yaklaşık 850 milyon USD ciro elde etti.

Doğrusunu söylemek gerekirse, LH Systems gibi ticarî havayolu sektöründeki oyuncular tarafından gıptayla bakılan ve hakkında sitayişle söz edilen bir bilgi teknolojileri firmasının Lufthansa tarafından satışa çıkarılması beni şaşırttı.

LH Systems, bir çok havayolu şirketi tarafından benchmarking yapılan, gerek iş modeli ve gerekse ürettiği teknoloji hizmetleri taklit edilmeye çalışılan bir organizasyon.

Lufthansa’nın, müşterileri arasında bir çok önemli ve büyük havayolu firmasının da bulunduğu böylesine önemli bir şirketini satıyor olması kafaları karıştırdı.

LH Systems’ın müşteri portföyünün havayolu sektöründen ibaret olmadığını da hatırlatmakta fayda var.

İlk anda aklıma, American Airlines tarafından uzun yıllar önce kurularak büyütülen ve sonunda satılmak zorunda kalınan SABRE adlı bilgisayarlı rezervasyon sistemi firması geldi.

Acaba Lufthansa’nın bu konudaki planı ne? Ne gibi bir stratejik değişime gidiyor?

Bunu bizlere ancak zaman gösterecek.