Qatar Airways web sitesi (2011)

Qatar Airways Yeni Web Sitesini Yolcularına Sundu

Skytrax tarafından dünyanın en iyi havayolu seçilen Qatar Airways, yeni web sitesini yolcularının kullanımına sundu.

Yeni web sitesi hazırlanırken, son bir kaç yıldır sanal alemi etkisi altına almış olan “minimalist” yaklaşımdan etkilenildiği açıkça görülüyor.

Bilindiği üzere, önceki yılların kalabalık, aynı anda bir çok bağlantının ve banner’ın bir arada bulunduğu ana sayfaları yerine artık, mümkün mertebe sade; az sayıda ve önemli bağlantının yer aldığı giriş sayfaları tercih ediliyor.

Qatar Airways web sitesi (2011)
Qatar Airways web sitesi (2011)

Qatar’ın yeni web sitesinin en ilgi çekici yanı, online işlemlerin yer aldığı bölüm.

Doğrusu siteye ilk girildiğinde, online rezervasyon yapılacak olan yer biraz gözden kaçıyor gibi.

Ancak kalkış ve varış şehirlerinin yazılacağı yer fark edilip tıklandığında, online rezervasyon bölümü açılıyor.

Sonraki adımlarda yukarıdan aşağı doğru bir akış tercih edilmiş. Beş adımda bilet satın alma işlemini bitirmek mümkün oluyor. İşlemlerin aynı sayfa içerisinde yapılıyor hissinin verilmiş olması güzel.

Ödeme seçenekleri arasında Diners Club ve UATP’nin de bulunduğu farklı bir çok kart bulunuyor.

Ancak bunlar dışında alternatif ödeme seçeneklerinin (PayPal, Bill Me Later, ELV gibi ) olmaması, Qatar Airways web sitesinin online yolcu deneyimi açısından eksi puan.

Sitenin dikkat çekici bir başka bölümü, Qatar Airways’in sosyal medya mecrasındaki yeriyle ilgili olan sayfa.

Ana sayfada kendisine sadece kuru bir “Follow us online” linkiyle yer bulabilen bu bölüm bence biraz daha fazla ön plana çıkarılmayı hak ediyor.

Zira bu sayfada artık klasik haline gelen Facebook, Twitter, Flickr gibi sosyal medya mecralarının yanı sıra flyertalk, Linkedin, Wikipedia, tripadvisor, SeatGuru gibi önemli online cemaatlerin Qatar Airways hakkındaki sayfalarının linklerine de yer verilmiş.

Netice olarak baktığımızda, bazı eksikleri olmasına karşın Qatar Airways’in web sitesinin yeni tasarımı, cesur ve sade tasarımı ile tebriki hak ediyor.