ITA, Google tarafından satın alındı.

Google’ın ITA’i Satın Almasına Onay Çıktı

Geçen yılın Temmuz ayında açıklandığından bu yana özellikle online seyahat sektöründe büyük tartışmalara yol açan, Google’ın ITA’i satın alma talebi, şartlı da olsa onaylandı.

8 Nisan Cuma günü ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu satın alma talebi aşağıdaki şartlar çerçevesinde kabul edildi. Buna göre Google, ITA bünyesinde;

  1. seyahat yazılımları geliştirmeye ve satmaya devam edecek,
  2. bir firewall oluşturarak, müşterilerle ilgili olarak toplanan ve ticarî açıdan hassas durumdaki verilerin dışarı sızmasını önleyecek,
  3. yazılım konusunda Ar-Ge çalışmalarını sürdürecek,
  4. resmî bir raporlama mekanizması oluşturarak, hakkında şikayet başvurusu yapılırsa bu raporları gerekli mercilere sunacak.
ITA, Google tarafından satın alındı.
ITA, Google tarafından satın alındı.

ITA’in web sitesinde yayınlanan açıklamada, Google’e satışın onaylanmış olmasının getirdiği sevinci okumak mümkün.

Tabii işin başından beri bu satın almaya karşı çıkan diğer rakiplerin ise bu durumdan pek memnun olmadığını tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok.

Ancak her şeye rağmen, bakanlık tarafından yerine getirilmesi şart koşulan konuları “alkışlayan” Fairsearch oluşumu, bir yandan muhtemel kötüye kullanım yönünde savcıları Google’a karşı uyarırken, diğer taraftan da Adalet Bakanlığı’nın yerinde müdahaleler yaparak tüketicileri ve rekabeti korumuş olduğunu açıkladı.

Fairsearch’te yer alan şirketleri de söyle bir hatırlamakta fayda var:

Expedia (Expedia.com, Hotwire ve TripAdvisor), Farelogix, Foundem, Kayak (Kayak ve SideStep), Level.com, Microsoft ve Sabre Holdings (Travelocity ve ZUJI).

Hem Google-ITA, hem de Fairsearch tarafının sevindiği bu haberin ardından Google gibi yıllık cirosu 25 milyar Dolar’ı bulan bir devin online seyahat sektörüne girişi bakalım ne gibi sonuçlar doğuracak?

Kazanan kim oldu?

Havayolu 101 olarak tek temennimiz, bu gelişmenin “züccaciyeye giren fil” gibi bir duruma yol açmaması.

Comments

One response to “Google’ın ITA’i Satın Almasına Onay Çıktı”