American Airlines, Venezuela Uçuşlarına Yeniden Başladı

American Airlines, uzun bir aradan sonra Venezuela uçuşlarına yeniden başladı.

Yedi yılın ardından yapılan ilk sefer (AA3599), Miami (MIA) ile Karakas (CCS) arasında gerçekleştirildi.

İki kent arasında günde 1 olarak başlayan seferler, 21 Mayıs’tan itibaren günde 2’ye çıkarılacak.

American Airlines x Karakas (30 Nisan 2026)
American Airlines x Karakas (30 Nisan 2026)

Bu sembolik uçuşta yine sembolik ögelere yer verildi.

American Airlines’ın alt markası American Eagle’ın Carakas uçuşu, ABD’nin 250. kuruluş yıldönümü için özel olarak hazırlanan ve America250 boyaması taşıyan Embraer E175 tipi bir uçakla yapıldı.

American Airlines x Karakas (30 Nisan 2026)
American Airlines x Karakas (30 Nisan 2026)

American Airlines’ın Venezuela uçuşları 1987 – 2019 yılları arasında düzenlenen seferleri, ülkede patlak veren gerginliğin bir yansıması olarak durdurulmuştu.

Sivil uçuşların yeniden başlaması, ABD’nin Venezuela Başkanı Nicolás Maduro’yu kaçırması ve hemen ardından ülkenin petrol ihracatı sürecine el koyması sonrasında iki ülke arasında yeniden yapılandırılan diplomatik ilişkiler açısından çok önemli bir adım niteliğini taşıyor.