Dnata

dnata, Organizasyon Yapısını Güncelledi

Dünyanın önde gelen uçak içi ikram ve yer hizmetleri sağlayıcılarından dnata, büyüme planlarına paralel olarak organizasyon yapısında değişikliğe gitti.

Bu çerçevede hazırlanan yeni organizasyon şemasına, mevcut olanın yanına, iki adet Bölgesel CEO (Regional Chief Executive Officer) pozisyonu daha eklendi.

2018 yılında şirketin ilk Bölgesel CEO’su olarak tayin edilen Janis Balkens, yeni ve gelişmekte olan pazarlardan sorumlu olduğu bu görevine aynı şekilde devam edecek.

Balkens’in bölgesinde Brezilya, Irak, Kanada ve Pakistan’dan toplam 35 havalimanı yer alıyor.

2005 yılından beri dnata’da çalışan Ross Marino ise, Avrupa ve İngiltere’den sorumlu olarak atandı.

Marino’nun sorumluluk sahasında Belçika, Hollanda, İngiltere, İsviçre ve İtalya’dan 13 farklı havalimanı bulunuyor.

2019 yılı içinde dnata’ya katılan Dirk Goovaerts’in bölgesi ise Asya-Pasifik.

Goovaerts, söz konusu bölgede dnata’nın hizmet verdiği 10 havalimanı (Avustralya, Filipinler ve Singapur) ile ilgilenecek.

Dnata, Houston’da ikram hizmetine başladı (Nisan 2019)

Öte yandan, dnata’nın hızlı bir biçimde büyüdüğü ABD pazarı, dnata USA adlı şirket bünyesinde değerlendiriliyor ve bu büyük pazar, söz konusu şirketin CEO’su David Barker tarafından bizzat takip ediliyor.

dnata halihazırda ABD’deki 28 farklı havalimanında çeşitli operasyonlar yürütüyor.

2015 yılından bu yana gerek organik ve gerekse inorganik olarak büyümekte olan dnata, bu dönem içerisinde beş yeni ülkeyi küresel hizmet ağına kattı.

Aynı dönemde dnata çalışanlarının sayısı 10.000 gibi oldukça yüksek bir sayıda artış kaydetti.

Dnata’nın gelecek yıllarda da büyümeye devam edeceği ve belki de Lufthansa’nın satışa çıkardığı LSG’nin tamamını veya bir bölümünü bünyesine katabileceği tahmin ediliyor.