İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW)

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki İhaleyi, Avolta Kazandı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki (SAW) restoran işletmesi ihalesini, İsviçre merkezli Avolta firması kazandı.

Halihazırda SAW’da 22 adet yeme & içme noktası işleten Avolta, imzalanacak 9 yıllık anlaşma uyarınca bu sayıyı 26’ya yükseltecek.

Yeni açılacak yerlerin iki tanesi Karafırın’a ait olacak.

Ayrıca bir adet de Anadolu Efes markalı bar bulunacak.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW)
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW)

Avolta’nın Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’dan sorumlu yöneticisi Luis Marin yaptığı açıklamada, “Sabiha Gökçen Havalimanı’nın gelişiminde rol oynamak bir ayrıcalık. Kapsayıcı yeni şirket ismimiz altında, ev sahibi ile mevcut yeme & içme ve seyahat perakende ortaklıklarımızın başarısını geliştirmekten mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Avolta günümüz itibarıyla SAW’da, aralarında KFC, Starbucks, 40 Degrees Bar & Brewery, Karafırın ve Happy Moons gibi çok sayıda yerli ve yabancı markanın bulunduğu restoranları ve kafeleri işletiyor.

Avolta bünyesindeki şirketler (Mart 2024)
Avolta bünyesindeki şirketler (Mart 2024)

Yeni bir isim gibi gelse de aslında Avolta sektörde çok köklü yere sahip farklı markaların çatı holdingi olarak 2023’ün sonlarında kuruldu.

Avolta bünyesinde Dufry, World Duty Free, Autogrill, HMS Host gibi seyahat sektöründe çok bilinen duty-free perakende ve restoran işletmeciliği şirketleri yer alıyor.

2020 yılının sonlarına doğru imzalanan bir anlaşmayla, SAW’ın duty-free sahalarının işletmesi, 2032 yılına kadar Dufry’ye tahsis edilmişti.