Qatar Airways ve gategroup

Qatar Airways ve gategroup, İkram Konusunda İşbirliği Yapacak

Qatar Airways ve gategroup, ikram konusunda geniş kapsamlı bir işbirliği anlaşması imzaladı.

Gategroup, Business Management Agreement niteliğini taşıyan anlaşma çerçevesinde menü tasarımı, mutfak konseptleri ve operasyonel mükemmellik alanlarındaki uzmanlığını Qatar Airways’e aktaracak.

Qatar Airways bu sayede uçak içi yemek deneyimini, kaliteyi, sürdürülebilirliği ve sağlıklı beslenmeyi daha da yukarılara taşıyacak.

Qatar Airways ve gategroup
Qatar Airways ve gategroup

Gategroup ayrıca, havayolunun, Doha Havalimanı’ndaki özel yolcu salonlarındaki ikram hizmetinden de sorumlu olacak.

Önümüzdeki dönemde gategroup’un bir mutfak ekibi Doha’da bulunacak ve Qatar Airways için inovasyon, birlikte yaratma ve verimli menü tasarımını kolaylaştıracak özel bir mutfak stüdyosunun geliştirilmesine katkıda bulunacak.

Yeni mutfak kreasyonları, sürdürülebilir kaynak kullanımı, özgünlük ve yerel işletmeleri desteklemek amacıyla yerel ürünleri içeren yüksek kaliteli malzemeler, sağlık ve beslenmeye odaklanacak.

Mutfak kalitesinin yükseltilmesi, menü geliştirme, üretimde verimlilik ve gıda kalitesi, tadı ve görünümünün sistematik olarak izlenmesi ile ilgili sağlam süreçlerle desteklenecek.

Qatar Airways böylelikle ek gelir elde etme imkânı bulacak ve operasyonel ve ticarî verimliliği optimize edecek.

SATS
SATS

2016 – 2019 yılları arasında Çinli HNA Group bünyesinde bulunan gategroup, Singapurlu Temasek ve Asyalı yatırım firması RRJ Capital tarafından satın alınmıştı.

Singapur devletine ait olan Temasek aynı zamanda, SATS adlı uçak içi ikram ve yer hizmetleri firmasının da yüzde 40 oranında sahibi.

Hatırlanacağı üzere, SATS, İstanbul İGA Havalimanı’nın açılış sürecinde THY ile geniş kapsamlı bir işbirliğine gitmek istemiş fakat Avusturyalı DO & CO firmasının son anda yaptığı manevrayla bu girişim sonuçsuz kalmıştı.

Dolayısıyla, havayolu ikram konusunda uluslararası yatırım yapmanın yollarını arayan SATS’ın, dolaylı da olsa Orta Doğu’nun en önemli oyuncularından bir tanesiyle bir araya geldiğini söylemek mümkün.