Emirates ve Dubai Havalimanı

Planlanan Kapasiteye Göre En Büyük Havalimanları (Ocak 2024)

Havayolları tarafından planlanan koltuk kapasitesine göre, dünyanın en işlek havalimanlarının ocak ayı sıralaması belli oldu.

Her zaman olduğu gibi, büyük havayollarının hub (merkez) olarak kullandıkları havalimanları, dünya genelindeki sıralamada öne çıktı.

Ocakta, önceki aylarda bir kaç kez belirttiğim şey gerçekleşti ve Dubai Havalimanı, Atlanta Havalimanı’nı geçerek dünyanın zirvesine oturdu.

Planlanan Kapasiteye Göre Dünyanın En Büyük Havalimanları (Ocak 2024)
Planlanan Koltuk Kapasitesine Göre Dünyanın En Büyük Havalimanları (Ocak 2024)

Emirates’in hub’ı olan Dubai’de sadece dış hat uçuşu yapıldığını da unutmamak gerekiyor.

Delta Air Lines’ın hub’ı niteliğini taşıyan ve ABD iç hatları ağırlıklı faaliyet gösteren Atlanta Havalimanı, uzunca bir aradan sonra ikinci sıraya geriledi.

Japan Airlines ve All Nippon Airways’in büyük ağırlığı bulunan Tokyo Haneda Havalimanı ise üçüncü oldu.

Ülkemizden İstanbul İGA Havalimanı, dokuzuncu sırada.

İstanbul’un yanı sıra ABD’den Dallas ve Denver havalimanları, Ocak 2019’da ilk 10’da değilken bu yıl kendilerine üst sıralarda yer bulan diğer iki nokta.

Planlanan kapasiteye sadece dış hat bazında bakarsak, ilk beş havalimanı Dubai, Londra Heathrow, Seul Incheon, Singapur Changi ve İstanbul İGA şeklinde sıralanıyor.

Dikkat çeken bir diğer husus, Çinli havalimanları.

Dış hat uçuşlarında henüz Covid-19 krizi öncesi seviyelerine ulaşamayan Çinli havalimanları, durumun iyice normale dönmesiyle birlikte bilhassa önümüzdeki yaz aylarından itibaren dünyanın ilk 10 sıralamasında daha da yukarılara tırmanacak gibi görünüyorlar.


Posted

in

,