Singapur Changi Havalimanı - Pasaport Geçişi

Singapur Changi Havalimanı’nda Pasaport İbrazına Gerek Kalmayacak

Singapur Changi Havalimanı, yolcuların pasaport ibraz etmesine gerek kalmayacak bir uygulama üzerinde çalışıyor.

2024 yılında hizmete girmesi hedeflenen uygulama ilk aşamada, Changi’den “giden” yolcuların kullanımına sunulacak.

Biyometrik tabanlı teknolojinin kullanılması sayesinde, havalimanındaki çeşitli temas noktalarında kullanılabilecek tek bir kimlik doğrulama jetonu (token) oluşacak ve seyahat belgelerinin tekrar tekrar sunulması ihtiyacı ortadan kalkacak.

Böylece Changi’nin önümüzdeki yıllarda hızla artması beklenen yolcu sayısıyla daha rahat bir biçimde başa çıkması sağlanacak.

Singapur Changi Havalimanı - Pasaport Geçişi
Singapur Changi Havalimanı – Pasaport Geçişi

Aslında dünyanın dört bir yanında bir çok havayolu ve havalimanı işletmesi uzunca bir süredir biyometrik tabanlı uygulamaları deniyor.

Fakat son derece hassas bir konu olduğundan, bu uygulamalarda şimdiye kadar arzu edilen ilerleme kaydedilemedi. Bunda, 2020 yılında patlak veren Covid-19’un da etkisi var tabii.

Bununla birlikte, özellikle Avrupa ve Japonya gibi nüfusu giderek yaşlanan ve iş gücü piyasasında daralma yaşayan bölge ve ülkelerde, böyle temel işleri mümkün olduğunca otomatik hale getirmek tek çözüm yolu gibi görünüyor.

Ayrıca güvenlik kontrol noktalarındaki yolcu akışının hızlanması sağlayan bu tarz teknolojilerin, havalimanlarının kapasitelerini artırdığını da unutmayalım.