Emirates, Nijerya Uçuşlarına Yeniden Başlıyor

Emirates, bir süredir ara verdiği Nijerya uçuşlarına yeniden başlıyor.

Nijerya Başkanı Bola Ahmed Tinubu, Hindistan’daki G20 zirvesinden dönüşte Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) uğrayarak, konuyla ilgili girişimde bulundu.

BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid en-Nehyan ile Bola Ahmed Tinibu arasındaki görüşmenin ardından yapılan duyuruda, Emirates’in Nijerya uçuşlarına başlayacağı açıklandı.

Bunun yanı sıra, BAE’nin geçen seneden bu yana Nijerya vatandaşlarına uyguladığı vize yasağının da kaldırılacağı belirtildi.

Hatırlanacağı üzere Nijerya, ülkedeki döviz sıkıntısını gerekçe göstererek, yabancı havayollarının kazandığı paraları kendi ülkelerine transfer etmelerine izin vermiyordu.

2022 yılı ortası itibarıyla, yabancı havayollarının Nijerya’da biriken parası yarım milyar dolara yaklaşmıştı. 2023 ortasında ise bu meblağın 800 milyon doları bulduğu ortaya çıkmıştı.

Bunun neredeyse 100 milyon doları Emirates’e aitti.

Yaşanan sorunun giderilememesi sebebiyle Emirates, bu ülkeye yaptığı uçuşları önce azaltmış daha sonraysa tamamen durdurmuştu. Emirates’in yanı sıra Etihad Airways de Nijerya uçuşlarını askıya almıştı.

Afrika’nın en büyük ekonomisi olan ve dünyanın önde gelen petrol üreticileri arasında yer alan Nijerya’nın düştüğü bu durum hayret uyandırmıştı.

BAE ile Nijerya arasında yaşanan krizin ne şekilde aşıldığı ise şimdilik bilinmiyor.