Indigo_ Airbus_A320neo_first_delivery

IndiGo, Motor Problemine Rağmen Operasyonunu Başarıyla Sürdürüyor

Airbus A320neo tipi uçaklarda kullanılan Pratt & Whitney PW1000G modeli motorlarda yaşanan problem bitmek bilmiyor.

2015 yılında uçak daha test aşamasındayken tespit edilen aksaklık ve sonrasında ortaya çıkan tedarik sıkıntısı, aradan geçen bunca yıla rağmen tam anlamıyla giderilmiş değil.

Bu olumsuz durumdan etkilenen havayollarından bir tanesi, Hindistanlı IndiGo.

IndiGo filosunda 327 uçak bulunuyor. Bunların 40 kadarı motor problemi sebebiyle park edilmiş. Bir başka deyişle, filonun yüzde 12 gibi son derece ciddi orandaki bir bölümü yerde öylece bekliyor.

IndiGo - Boeing 777
IndiGo – Boeing 777

Bununla birlikte IndiGo, operasyonunu başarılı bir biçimde sürdürüyor.

Şirket bu yılın başlarında, THY’den kiraladığı iki adet Boeing 777’yi kullanmaya başlamıştı. Şirket ayrıca, bu yıl içinde filoya dahil edilmek üzere, BOC Aviation adlı uçak kiralama firmasından, 10 adet Airbus A320neo kiraladı.

Bu uçaklardaki motorlar, CFM LEAP-1A tipinde.

IndiGo’nun yakın bir zamanda 25 adet Boeing 787 siparişi vereceği de gelen haberler arasında yer alıyor.

IndiGo, Nisan – Haziran dönemi için tarihinin en yüksek performansını kaydederek 373 milyon USD net kâr elde etmişti. Bu çeyrekte filoya katılan yeni uçak sayısı ise 12 olmuştu.

Hindistanlı şirket günümüzde, 78 iç hat ve 22 dış hat olmak üzere toplam 100 noktaya sefer yapıyor. Yoğun zamanlarda günlük uçuş sayısı 2.000’e yaklaşıyor.

Hindistan iç hat pazarının yüzde 63 gibi bir hayli yüksek orandaki bir bölümü IndiGo’nun elinde bulunuyor.

Pratt & Whitney PW1000G tipi motorlardaki problemin kalıcı bir biçimde giderilmesiyle, şirketin performansının daha da artması bekleniyor.


Posted

in