Dolandırıcılar, Havayollarının Google’daki Telefon Numaralarını Değiştirdi

Dolandırıcılar, Google arama sonuçlarını maniple ederek, bazı havayollarının telefon numaralarını değiştirdi.

Shmuli Evers adlı yazılım tasarımcısının ortaya çıkardığı durum, New York JFK, LaGuardia ve Newark havalimanlarından sefer yapan bazı havayollarını hedef aldı.

Delta Air Lines ile yapacağı JFK çıkışlı uçuşu iptal olan Shmuli Evers, Google’da bulduğu ve Delta’nın olduğunu sandığı telefon numarasını aradı.

Karşı tarafla yaptığı konuşma kısa bir süre sonra kesilen Evers, +33’le başlayan başka bir numaradan arandı ve uçuş iptali konusunda bilgi verilmeye başlandı.

Telefondaki kişi, onu başka bir uçuşa alacağını fakat bunun için ekstra ücret ödemesi gerektiğini belirtti. Dolandırıcı bu iş için normal bilet fiyatının beş katı kadar bir talepte bulundu.

Bunun üzerine dolandırılmış olabileceğini düşünen Shmuli Evers, Google sonuçlarındaki telefon numarasını daha etraflı bir biçimde kontrol etti ve söz konusu numaranın değiştirildiğini fark etti.

Sadece Delta değil, American Airlines, Southwest Airlines, Air France, Qantas, ITA Airways ve Türk Hava Yolları’nın numaraları da bu dolandırıcılık girişiminden etkilenmişti.

Olayla ilgili bir açıklama yapan Google sözcüsü, numaraların düzeltildiğini ve bu gibi girişimlere izin vermeyeceklerini belirtti.

Fakat sözcü, bu işin ne zamandır devam ettiği, toplamda kaç havayolunun etkilendiği ve böyle hassas bir konuda neden daha etkin tedbirler alınmadığı hakkında cevap vermedi.

Siz siz olun; herhangi bir havayoluna ulaşmak istediğinizde, telefon numarasını web sitesinden veya mobil uygulamasından bulun.

Aksi halde bu gibi tatsız durumlarla karşılaşabilir ve hatta paranızı kaybedebilirsiniz.