British Airways, Executive Club Üyelerine Özel Uçuş Yapacak

Havayolu şirketlerinin sadakat programı üyelerinin canını en fazla sıkan şey, puanlarıyla satın alabilecekleri “ödül bilet” için istedikleri uçuşta yer bulamamaktır.

O kadar zamanda birikmiş o kadar puan, en ihtiyaç duyulan zamanda işe yaramamaktadır.

Zira havayolları, ödül bilet için her bir uçuş için belirli sayıda yer ayırmaktadır.

British Airways - Executive Club
British Airways – Executive Club

İşte bu duruma bir nebze olsun çare bulmak isteyen British Airways, iddialı bir uygulamayla yolcularının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

British Airways, sadece Executive Club üyelerinin Avios adı verilen para puanlarıyla bilet alabileceği seferler yapacak.

Söz konusu seferler 3 Kasım’da Londra – Şarm el Şeyh uçuşuyla başlayacak. 10 Şubat 2024’te Londra – Cenevre seferleri kampanyaya dahil edilecek.

Şarm el Şeyh ve Cenevre uçuşlarının duyurulması sonrasında üyelerden gelen yoğun talep üzerine Las Palmas, Lanzarote, Barselona, Nice ve Tenerife de sadece Avios ile satın alınabilecek seferlere eklendi.

Puanları yeterli olmayan yolcular, ödül biletlerini belli bir miktar para ödeyip üzerini Avios’la tamamlayarak da satın alabilecek.

British Airways yetkilileri, bazı uçuşlarda daha şimdiden neredeyse hiç yer kalmadığını belirtiyor.

Executive Club üyelerini memnun eden kampanyada dikkat edilmesi gereken husus ise uçuş tarihleri ve sıklığı.

Belli tarihlerde yapılacak sınırlı sayıdaki seferlerin Londra’ya dönüşleri, gidişten tam bir hafta sonra olacak şekilde ayarlanmış.

British Airways, yeni uygulamanın başarılı olması durumunda, uzun menzilli bazı hatlarda da aynı denemeyi yapacaklarını söylüyor.

Bakalım başka havayollarından da benzer girişimler gelecek mi?