Thai Airways - Airbus A380

Thai Airways, A380’leri Yeniden Kullanmayı Değerlendiriyor

Thai Airways, Airbus A380 tipi uçaklarını yeniden kullanmayı değerlendiriyor.

Covid-19 kısıtlamalarının kaldırılması sonrasında hızla artan seyahat talebi, Thai Airways’in bu konuyu gündemine almasının en önemli sebebi.

Mevcut filo kapasitesiyle, yolcu talebini karşılayamaması söz konusu olan şirket, tabii ki işin getiri ve götürüsünü hesaplayarak geçici de olsa A380’leri yeniden hizmete sokmayı düşünüyor.

Thai Airways - Airbus A380
Thai Airways – Airbus A380

Thai Airways’in filosunda toplam altı adet A380 bulunuyor. Bunların iki tanesi şirketin kendisine ait; diğer dördü ise finansal kiralama yoluyla alınmış.

Dolayısıyla bu yönde bir karar alınırsa, kiralık olanlar kiralama firmasına iade edilecek ve diğer iki uçak kullanılacak.

Daha önceki bir yazımda, uzun dönemli park edilen bir A380’in yeniden sefere hazır hale gelmesinin ne kadar uzun sürdüğüne değinmiştim.

Bir A380’in yeniden yolcu taşır hale gelebilmesi için neredeyse altı aya ihtiyaç duyuluyor.

Bu yüzden, Thai Airways bugün bir karar verse bile bu uçakların kullanılabilmesi ancak 2023 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşebilecek.

Son olarak; Covid-19 krizinin en sert bir biçimde vurduğu havayollarından bir tanesi olan Thai Airways’in bundan tam iki sene önce aralarında A380’ler de olmak üzere çok sayıda uçağını satılığa çıkarmak zorunda kaldığını hatırlatalım.


Posted

in

,