Londra Heathrow Havalimanı, Kapasite Sınırlamasını Kaldırdı

Londra Heathrow Havalimanı, geçen yaz sezonunda getirdiği kapasite sınırlamasını kaldırdı.

30 Ekim 2022 tarihinden itibaren havayolları, Heathrow’a eskisi gibi, sahip oldukları slot hakları çerçevesinde uçuş ve koltuk arzı planlaması yapabilecek.

Bununla birlikte, önümüzdeki Noel tatili döneminde gerekli görülmesi halinde kapasite sınırlamasının yeniden devreye sokulabileceği belirtiliyor.

Londra Heathrow Havalimanı'nda bagaj kargaşası
Londra Heathrow Havalimanı’nda bagaj kargaşası

Hatırlanacağı üzere, havalimanında çalışan personel sayısında yaşanan yetersizlik sebebiyle, Heathrow’da yolcular bilhassa mayıs – temmuz döneminde ciddi sıkıntılar çekmişti.

Uçuşlar iptal edilmiş veya tehirli bir biçimde icra edilmiş, bavullar havalimanında yığılmış ve yolcular saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalmıştı.

Havalimanı yönetimi bunun üzerine, 11 Temmuz – 11 Eylül arasındaki iki aylık süre boyunca havalimanının günlük giden yolcu koltuk kapasitesini 100.000 mertebesiyle sınırlandırmıştı.

Bu süre daha sonra yaz tarifesinin sonuna, 30 Ekim gününe kadar uzatılmıştı.

Yaşanan tüm bu sorunlara ve kapasite kısıtlarına rağmen Londra Heathrow Havalimanı, İstanbul hariç tutulduğunda, yaz boyunca 18 milyon yolcuya hizmet vererek Avrupa’nın en işlek meydanı olmayı başardı.

Yolcu sayısındaki canlılık, mâlî performansa da yansırken, Heathrow’un dokuz aylık vergi öncesi kârı 643 milyon Pound’a ulaştı.

Geçen yılın aynı döneminde 1,4 milyar Pound gibi son derece yüksek bir seviyede zarar vardı.


Posted

in