Lufthansa Group Havayolları

Lufthansa Group ve Amadeus Arasında “NDC” Anlaşması

Lufthansa Group ile Amadeus arasında yeni bir genel dağıtım anlaşması imzalandı.

Taraflar, söz konusu anlaşmayla, New Distribution Capability (NDC) adı verilen konsepti işbirliği kapsamına alacak.

Bu yılın son çeyreğinde devreye girecek uygulama Austrian Airlines, Brussels Airlines, Lufthansa, SWISS, Air Dolomiti ve Eurowings Discover firmalarını kapsayacak.

Lufthansa Group havayollarının NDC nitelikli içerikleri, Amadeus’un Amadeus Selling Platform Connect, Amadeus Travel API ve Cytric Travel & Expense adlı arayüzlerinden erişilebilir olacak.

İlk aşamada Avrupa’daki belli başlı pazarlarda kullanılacak uygulama, zamanla tüm Lufthansa ağına yayılacak.

Amadeus GDS İlk PNR (7 Ocak 1992)
Amadeus GDS İlk PNR (7 Ocak 1992)

Doğrusunu söylemem gerekirse, Lufthansa’nın bu kararı bir hayli şaşırtıcı.

Zira Lufthansa, daha 2015 yılından bu yana, yeni satış stratejisi adı altında yürüttüğü çalışmalarda, acentelerin rezervasyon yaparken GDS kullanmalarını sınırlandırmaya yönelik adımlar atıyordu.

Lufthansa’yı bu yönde hareket etmeye iten en önemli sebep, GDS’ler üzerinden yapılan rezervasyonların maliyetleri.

Sektörün baş rol oyuncusu olmalarına karşın havayolu şirketleri, sektör içerisinde belki de en düşük kâr marjıyla çalışan grup durumundalar.

Havayolu şirketleri, en iyi geçen yıllarda dahi ortalama %5 civarında kâr ederken, GDS’lerde bu oran %10-15 arasında seyrediyor.

Bu duruma bir alternatif olarak İsviçre merkezli Winding Tree firmasıyla içerik ortaklığı anlaşması yapan Lufthansa Group, seyahat sektöründe blockchain temelli ilk pazar yerini geliştirme çalışmalarına katkıda bulunuyordu.

Tabii Lufthansa ve Amadeus arasındaki anlaşmanın ticarî ayrıntılarını bilmediğimizden, bu işbirliğinin nereye varacağını anlamak için biraz daha beklememiz gerekecek.


Posted

in