Qatar Airways - Finnair

Finnair – Qatar Airways Arasında Önemli İşbirliği

Finnair ile Qatar Airways arasında önemli bir işbirliğine imza atıldı.

Oneworld çatısı altında bulunan bu iki havayolu; Helsinki, Stockholm, Kopenhag ve Doha’yı içeren uzun vadeli bir stratejik ortaklık yapmaya karar verdi.

Bu çerçevede Finnair, Airbus A330 tipi uçaklarıyla Helsinki, Stockholm ve Kopenhag’dan Doha’ya sefer düzenleyecek.

Daha sonra Avrupa’da dördüncü bir noktanın da plana dahil edileceği belirtiliyor.

Böylece yolcular, Doha Havalimanı’nda yapacakları aktarmayla Qatar Airways’in özellikle Afrika, Orta Doğu ve Güneydoğu Asya’daki uçuş ağından faydalanabilecek.

Önümüzdeki kasım – aralık aylarında başlatılması planlanan uçuşlar, haftanın her günü yapılacak.

Taraflar arasında devreye girecek codeshare anlaşması sayesinde söz konusu uçuşların biletleri hem Finnair hem de Qatar Airways tarafından satılacak.

Bu işbirliğinin en dikkat çekici yanı, Finnair’in, Avrupa Birliği’nin getirdiği avantajdan yararlanarak, Finlandiya’da olmayan iki farklı şehirden, Katar’ın başkentine uçuş yapacak olması.

Kim bilir belki de bu işbirliği, Covid-19 krizi sonrasında hâlâ tam olarak kendisine gelemeyen Avrupalı ve Asyalı havayollarının sebep olduğu boşluğa bir cevaptır.

Veya Rusya hava sahasının kapalı olması sebebiyle Asya uçuşları sekteye uğrayan Finnair, geçici de olsa böyle bir çözüm bulmuştur.

Ayrıca, Qatar Airways’in zaten kendisinin uçtuğu hatlarda böyle bir işe girişmesi de ilginç.

Ama Qatar’ın, Airbus A350 tipi çok sayıda uçağını uzunca bir süredir park halinde beklettiğini düşünürsek, kapasite sıkıntısının bu şekilde hafifletilmeye çalışıldığı da söylenebilir.

Zira Qatar Airways, geçtiğimiz nisan ayında da Hindistanlı IndiGo ile çok kapsamlı bir codeshare anlaşması başlatarak, yolcu talebi arttıkça iyice hissettiği kapasite açığını bir nebze olsun kapatma yoluna gitmişti.


Posted

in