Cathay Pacific'in CX675 sefer sayılı Hong Kong - Tel Aviv uçuşu, Suudi Arabistan hava sahasının açılması sonrasında bir saat kısaldı.

Suudi Arabistan Hava Sahası Açıldı, İsrail’e Yapılan Uçuşlar Kısaldı

Suudi Arabistan hava sahası bugün itibarıyla, İsrail’e yapılan uçuşlara fiilen açıldı.

Cathay Pacific’in Hong Kong – Tel Aviv seferini (CX675) icra eden Boeing 777 tipi uçağı ilk kez Suudi Arabistan üzerinden geçti.

Bu sayede, iki şehir arasındaki uçuş süresi tam bir saat kısaldı.

Cathay Pacific'in CX675 sefer sayılı Hong Kong - Tel Aviv uçuşu, Suudi Arabistan hava sahasının açılması sonrasında bir saat kısaldı.
Cathay Pacific’in CX675 sefer sayılı Hong Kong – Tel Aviv uçuşu, Suudi Arabistan hava sahasının açılması sonrasında bir saat kısaldı.

Daha önce 11 saat civarında süren uçuş, 10 saate geriledi.

Bir başka deyişle, uçuş süresinde %9 oranında bir tasarruf sağlandı.

Cathay Pacific'in Hong Kong - Tel Aviv seferlerine kullandığı eski rota.
Cathay Pacific’in Hong Kong – Tel Aviv seferlerinde kullandığı eski rota.

Benzer şekilde El Al’ın Tel Aviv – Bangkok seferlerinin (LY81) de bir saat kadar kısalması bekleniyor.

Suudi Arabistan daha önce, Bahreyn ve BAE ile İsrail arasındaki uçuşlar için özel olarak hava sahasını kullanma izni vermişti.

Suudi Arabistan ayrıca, 2018 yılından bu yana sadece Air India’nın Delhi – Tel Aviv seferlerinin kendi hava sahasını kullanmasına izin veriyor; Tel Aviv’e uçan başka hiç bir havayoluna aynı hakkı tanımıyordu.

Neticede, geçen ay alınan karar doğrultusunda Suudi Arabistan, İsrail’in doğusundaki ülkelerle olan hava ulaşımını tamamen rahatlatmış oldu.