Ekrem İmamoğlu’dan İstanbul Atatürk Havalimanı’nı Yeniden Kazanma Projesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz günlerde oldukça ilginç bir açıklama yaptı.

Ülke gündeminin yoğunluğunda pek ön plana çıkmayan açıklamasında İmamoğlu, İstanbul Atatürk Havalimanı’nı (AHL) 2023 yılından sonra yeniden şehre kazandıracaklarını söyledi.

İstanbul Atatürk Havalimanı – Gate 227

Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı’nı tanıtan Ekrem İmamoğlu, “Eninde sonunda Atatürk Havalimanı’nın da heba olmasına izin vermeyeceğiz. 2023 sonrasında İstanbul’un hayatına tekrar dahil edeceğiz. Bu milletin cebinden çıkmış olan 30 milyar dolarlık büyük bir servetin heba edilmesine, onca kaynağı israf edilmesine izin vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

İstanbul Atatürk Havalimanı – Gate 227

Bence açıklamanın en dikkat çekici noktalarından bir tanesi, “2023 sonrasında, vatandaşımıza ve şehrimize en makul işletme biçimiyle, İstanbul Havalimanı’nın stratejik hedeflerini olgunlaştırarak, İstanbul’un hayatına tekrar dahil edeceğiz” bölümü.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul İGA Havalimanı’nı kapatmak gibi zaman zaman muhalif kesimlerde dile getirilen saçma bir fikir yerine, Atatürk Havalimanı ile İGA’nın birbirlerini destekleyecek bir biçimde çalışmasını ön plana çıkarıyor.

Ayrıca HIZRAY adı verilen raylı sistemle, İstanbul’a hizmet veren üç havalimanının birbirine bağlanması fikri de önemli.

İstanbul Atatürk Havalimanı, İç Hat Uçuşlarına Açılmalı

Bundan iki buçuk sene kadar önceki bir yazımda, İstanbul Atatürk Havalimanı’nın iç hat uçuşlarına açılması gerektiğini belirtmiştim.

Aradan geçen zaman içinde bunun ne kadar önemli olduğunu gördük.

AHL’nin sadece iç hat uçuşları için ve düşük bir uçuş yoğunluğuyla yeniden hizmete alınması, hem ülkemiz hem de vatandaşlarımız için çok faydalı olacaktır.


Posted

in